דימומים לאחר כריתת שחלות

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

12/11/2018 | 04:49 | מאת: שרון

שלום רב, אני בת 47 נשאית brca, לפני כשלוש שנים עברתי כריתת שחלות מניעתית. שנה לאחר הכריתה (עקב תופעות קשות) התחלתי להשתמש במדבקות הורמונליות בשם אוורל קונטי, בשנה האחרונה התחלתי לדמם בצורה קשה. פניתי לגניקולוגית שלי ונשלחתי לאולטרסאונד וגינלי שהיה תקין, בדיקות דם תקינות, בדיקת פאפ היתה תקינה ועברתי גם בדיקת פיפל שהיתה תקינה. הגניקולוגית אמרה שככל הנראה הסיבה היא שהחלפת המדבקות לא מתבצעת בזמן המדוייק (פעמיים בשבוע), לקחתי לתשומת ליבי ולמרות שדייקתי מאוד בזמני ההחלפה אני עדיין מדממת בצורה מוגברת. ביקשתי לעבור גרידה והיא אמרה שאין צורך כי הבדיקות תקינות. שאלותיי הן: 1. האם זה באמת תקין ואין לי סיבה לדאוג? 2. האם יש עוד בדיקות שאוכל לבצע כדי לשלול סוגי מחלות? 3. האם הדימום עצמו יכול לגרום לאיזה שהוא נזק? 4. איך אפשר לעצור את הדימומים האלה? תודה מראש, המדממת המיואשת 😞

יש בהחלט מקום לבצע היסטרוסקופיה מלווה בביופסיות עמוקות, בכדי להפסיק הדימום ולהמנע במידה והביופסיות תקינות מכריתת הרחם ניתן לבצע אבלציה לצריבת רירית הרחם והפסקת הדימומים

18/11/2018 | 11:19 | מאת: שרון

תודה רבה ויום טוב 🙂

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים