שאלה ...............

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

25/09/2018 | 17:09 | מאת: רונית

למה רוב הרופאים לא בעד להוציא שרירן כשהוא קטן ? פשוט קראתי שרוב כריתות הרחם הם בגלל מיומות מה שיכול היה להיחסך אם היו מוצאים אותן כשהיו קטנות, אז למה הרופאים מביאים את החולה למצב הזה ולא מעדיפים להוציא את השרירן כשהוא קטן ככה היה נמנע סבל עתידי של כריתות רחם

זו אמירה כוללנית ואינה מדויקת, הסיבה להוצאת שרירן היא בראש ובראשונה הקליניקה אם אשה סובלת מדימום או כאבים או אי פוריות היא תעבור טיפול לעיתיפ גם כירןרגי בלי קשר לגודל השרירן. שרירנים לא תסמיניים במעטפת הרחם קטנים מ-5 ס"מ לרוב לא יגרמו לתסמינים קליניים ואז ניתן להסתפק במעקב כתלות במקרה הקליני. ההחלטה לגבי שרירין היא אינדיווידואלית ואינה גורפת

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים