גלולות למניעה זואלי

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

25/04/2018 | 22:06 | מאת: ןןן

היי, שבוע שעבר (ביום שני) הייתי אצל רופא הנשים והוצאתי את ההתקן אחרי 9 חודשים איתו, בגלל מחזורים ארוכים מאוד איתו וכאבי מחזור נוראיים לפני המחזור, בזמן המחזור ואפילו כשהוא כבר הסתיים ועוד תופעות כמו הרגשה כללית לא טובה, בריחות שתן וכאבי ראש. הרופא רשם להתחיל עם גלולות למניעה זואלי ביום הראשון למחזור. באותו יום של הוצאת ההתקן ויום למחרת לא היה שום כאב או דימום. יומיים אחרי (ביום רביעי) בבוקר כאב לי מאוד למטה באיזור הנרתיק ולאחר כשלוש שעות ראיתי בתחתונית דימום מעט (היה עם קרישי כזה) ושיערתי שאולי זה מההתקן, בהמשך היום היה נראה שכבר קיבלתי מחזור כי היה ממש דימום כמו מחזור אז באותו הערב כבר התחלתי לקחת את הגלולות. יום למחרת קמתי מהלילה עם תחבושת נקייה לגמרי ללא שום דימום. יכול להיות שהדימום שהיה לא היה מחזור בגלל שהדימום היה רק כמה שעות (וגם כי לפי התאריך של המחזור הקודם עם ההתקן הייתי אמורה לקבל מחר)??? ובמידה ובאמת לא היה מחזור והתחלתי לקחת את הגלולות האם אני מוגנת בחפיסה הזאת? תודה רבה

שלום לך, הגלולות מגינות שבוע לאחר לקיחתם אם התחלת בוסת, אם לא אחרי שבועיים דימומים יכולים להופיע משימוש בגלולות ב-3 החודשים הראשונים בהצלחה!

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים