הידבקויות ברחם ודימום מועט בווסט

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

26/03/2018 | 14:27 | מאת: ליאל

היי , אני בת 24 בבירור להפלות חוזרות לאחר 3 הפלות 2 עם גרידה ואחת עם צוטוטק. בבירור הומלץ לי על היסטרוסקופיה אבחנתית שם התגלו הידבקויות פיברוטיות בחלל הרחם בקרן השמאלית מכוסה לחלוטין (ככה נכתב בסיכום) לאחר שבועיים עברתי היסטרוסקופיה ניתוחית להסרת הידבקויות והשארת חומר למניעת הידבקויות ומהלך תקין . רציתי לשאול , לפני ההיסטרוסקופיה האבחנתית המחזור שלי הגיע בזמן ונמשך כ4 ימים רגילים עם דימום רגיל אבל עכשיו קיבלתי ווסט לאחר הניתוחית גם בזמן שהייתי צריכה לקבל(למרות שאמרו לי שאולי יהיה איחור)קיבלתי בזמן שהייתי צריכה לקבל . אבל הווסט ביום הראשון היה דימום( לא חזק כרגיל) והיום אחרי יומיים כבר נגמר . האם זה סימן להידבקויות חוזרות ? או שזה לא יכול להעיד על הצלחת הניתוח ? מה יקרה עם יהיה הריון עם הידבקויות ?

הדימום הנוכחי אינו בהכרח וסת, יתכן והוא עדיין קשור בניתוח, דימומים בשבועות שאחרי ניתוח לרוב קשורים בניתוח רק הוסתות מחודשיים אחרי הניתוח הן ככל הנראה הוסתות שיהיו, אם זמן הדימום אז יהיה קצר משמעותי יש לשלול הישנות ההידבקויות בהצלחה

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים