בעיות במחזור ועבודה במשמרות.

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

06/04/2017 | 21:26 | מאת: רוני

היי, אז ככה מאז ומתמיד הייתה מקבלת מחזור סדיר ללא בעיות כלל. עד לפני שנה וחצי לערך שפעם ראשונה נעלם לי המחזור למשך שנה שלמה עד שהרופא הביא לי גלולות שיגרמו לקבלת מחזור. לאחר חודש עם הגלולות קיבלתי מחזור רגיל וככה גם במשך שלוש החודשים אחרי סיום אותן גלולות (לא זוכרת את השם). לאחר התלבטויות החלטתי בהתייעצות עם הרופא נשים שלי לקחת גלולות למניעת היריון ״יאז״ כדי להפסיק להשתמש באמצעי מניעה. הגלולות כנראה לא התאימו לי והיו לי דימומים במהלך כל החודש. והפסקתי את הגלולות ומאז שוב המחזור שלי לא מופיע ועבר כבר שלוש חודשים מאז שהפסקתי את ה״יאז״. עכשיו אחרי קצת סיפור רקע. לשאלה שלי. אני עובדת משמרות (בוקר,צהריים,לילה) והבנתי שעבודה כזאת יכולה גם להיות גורם לאי קבלת מחזור כי הרופא נשים לא רואה סיבה ממשית לכך שהמחזור הפסיק להופיע. רציתי לדעת האם רופא נשים יכול להמליץ על עבודה במשמרות בוקר בלבד לבדוק אם זאת באמת מקור הבעיה? מאוד מפריע לי הנושא של אי קבלת המחזור החודשי ועם כל התופעות שבאותו איתו (מצבי רוח, נשירת שיער,עור יבש וכו׳) שכחתי לציין אני בת 26 ללא עבר של לידות הפלות וכדומה

שלום לך, יש לבצע בירור הכולל בדיקות הורמונליות בעת וסת טבעית או ייזומה, בדיקת אולטרסאונד ובדיקה גופנית רק אז ניתן יהיה להבין מה הסיבה להעדר הוסת ולהתאים לך הטיפול בהצלחה, ד"ר כהן

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים