כאב בטן תחתונה

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

29/11/2005 | 09:13 | מאת: איילת

סובלת מחודש מאי מכאב באמצע בטן תחתונה ממש מעל השלפוחית ולעיתים תחושה של כאב כאילו מצוואר הרחם. נמצאה בזמנו טבעת בצוואר הרחם והוצאה אולם הכאב לא חדל, יש לו דרגות לעיתים חזק יותר ולעיתים חלש. אושפזתי ונבדקתי עי דר אוסלנדר ולא נמצא דבר באולטרסאונד וגינלי ולא בבדיקת הסיטי וגם לא באולטרסאונד בטן עליונה ותחתונה, כמו כן ביצעתי עפי בקשתו ציסטוסקופיה- בדיקת שלפוחית ולא נמצא דבר האם יש עוד כיוונים נוספים בהם אפשר לטפל בבקשה עזרה

29/11/2005 | 12:06 | מאת:

איילת, כמי שחיה עם כאבי בטן קשים, בין שאר הכאבים, אני יודעת כמה זה קשה ומתסכל. זה במיוחד קשה כשלא מוצאים את מקור הבעיה. ממה שאת מספרת אני מבינה שגם עברת בדיקה אצל גסטרואנטרולוג (מומחה בעיות בטן, מעיים וכו'), חוץ מהגניקולוג וכו' וגם בבטן לא גילו בעיה. במידה ולא היית אצל מומחה מסוג זה אולי כדאי לך, על מנת לוודא שמקור הבעיות זה לא משהו באיזורים אילו. אם גם רופא זה לא יגלה דבר, עלייך לטפל בכאבים עצמם. כאב כרוני הינה מחלה בפני עצמה ויש לטפל במלוא הרצינות. כפי שציינתי אינני רופאה אך מאחר וכל הבדיקות שלך לא מגלות דבר, והכאבים הם מה שמפריעים לך, הייתי משקיעה במקומך את המאמצים בטיפול בכאבים ולא להמשיך להתעקש לקבל אבחנה מכיוון שעשית כבר את כל הבדיקות (במיוחד עם תכסי את תחום הגסטרו'). ייתכן שהטבעת שנמצאה והוצאה, עוררה אצלך איזשהו מעגל של כאבים ולמרות שפתרו את הבעיה, נותרת עם הכאבים. הייתי פונה במקומך למרפאת כאב על מנת שינסו להקל על הכאבים. האם אי פעם ניסו לתת לך טיפול ספציפי לכאבים? אני יודעת שזה מאוד קשה לסבול מכאבים ללא אבחנה אך, כפי שציינתי, מאחר ונשמע שעשית בירור מאוד מקיף ולא גילו את מקור הבעיה, הכי חשוב זה לנסות להקל עליך. מקווה שזה עוזר, ולו במקצת...