כאבים חזקים - גב תחתון

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

28/11/2005 | 11:58 | מאת: גדי

שלום מנדי וברכות חמות לפתיחת הפורום החשוב כל כך - בהצלחה ! אני סובל מכאב כרוני ברגליים מזה מספר שנים. בשנה האחרונה הופיעו לי כאבים חזקים בעצם הזנב עד כדי כך שאיני יכול לשבת או לשכב על הגב. הרופאים אליהם פניתי הפנו אותי לפיזיוטרפיה ושם אמרו לי שעלי לדרוך על שתי הרגליים בצורה שווה כיון שהבעיה נובעת מהליכה לא נכונה אשר עיקמה לי את עמוד השדרה. מאחר ואיני יכול לדרוך על שתי רגליי בצורה שווה ולא ניתנה אפשרות אחרת - נותרתי עם הכאבים ומתוסכל מאד. האם יש לך אינפורמציה בנושא - אודה לך מאד מאד על כל מידע טיפולי שיכול לעזור. שם המחלה - Coccidynia בתודה מראש, גדי

28/11/2005 | 12:44 | מאת:

שלום גדי, תודה על האיחולים החמים-אשתדל לא לאכזב. אני לא תמיד אוכל לענות מיד אך כשאני יכולה, בהחלט אעשה זאת... אז הנה התשובה שלי. לגבי הבעיה החדשה שלך בעצם הזנב. ממה שאני מבינה למעשה Coccidynia הינה פשוט כאבים בעצם הזנב-זהו פירוש המילה Coccidynia. נראה לי שנותנים את האבחנה הזאת כשיש כאבים בעצם הזנב ולא מבינים את מקור הבעיה. ב-Coccidynia באמת לא מבינים את מקור הכאב ובעצם לא יודעים הרבה על הבעיה. בדרך כלל ממליצים על טיפול במרפאת כאב ויש הממליצים לנסות זריקות לתוך עצם הזנב. הייתי ממליצה לך לפנות למרפאת כאב באחד מבתי החולים הגדולים שם יש רופאים מומחים. אני גם הייתי ממליצה לך להמשיך טיפולי פיזיוטרפיה אך למצוא פיזיוטרפיסט מבין שיקשיב לך וינסה באמת להקל עליך ולא רק "יטיף" ויגרום לך להרגיש רע. לדוגמא, אכן עמידה על שתי הרגליים תקל על הכאבים ומכיוון שלבד אינך יכול לעשות זאת, כדאי לנסות מכשירי סיוע שיעזרו לך לפזר באופן יותר מאוזן את המשקל. באופן כללי יש הבדל מהותי בין פיזיוטרפיסט/מטפל טוב ופיזיוטרפיסט ממוצע וההבדל העיקרי הוא בתוצאה וביחס. אם תרצה עוד עצות, אתה רק צריך לבקש.