השתלת סיליקון לחולת פיברומיאלגיה

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

26/11/2008 | 23:11 | מאת: גולדי

האם זה נכון שלחולת פיברומיאלגיה אסורה השתלת סיליקון בחזה, אלא רק מי מלח?? אודה על תשובתכן.

27/11/2008 | 18:37 | מאת: דניאלה

שלום רב, למיטב ידיעתי לא צריכה להיות הגבלה מסוימת מבחינת החומר המושתל, דהיינו-סיליקון/מי מלח. שניהם חומרים אינרטים, ואם יש בעיות בפיברומיאלגיה, לכאורה, וזה גם לא ממש בטוח, הרי שהם קשורים לניתוח עצמו, להחלמה, לכאב, ולא ברור לי מה משנה מה יש בתוך השקית עצמה-זה משנה רק כשהיא מתפוצצת, ואז זה לא מוצלח באף אישה....(ובעצם לכן הרבה מעדיפים מי מלח )

27/11/2008 | 23:45 | מאת: דניאלה

גולדי שלום שוב, בהמשך לדברי, ולאחר בדיקת הספרות, הבנתי את הקשר בין נושא הסיליקון לפיברומיאלגיה, מקורו בעבודות שהראו חשד לעלייה במיקרים של מצבים אוטואימוניים, וכן פיברומיאלגיה בנשים בהן שתל הסיליקון התפקע. כאמור, כאשר יש פיברומיאלגיה, ובהנחה שהכל יעבור בשלום, אין כל התוויות נגד להשתלה של סיליקון או כל סוג אחר.

03/12/2008 | 18:13 | מאת:

שלום גולדי, רציתי רק להוסיף דבר מה, שאינו מתייחס להבדל של סיליקון ומי מלח אלא לדבר הניתוח עצמו. בגלל שאת סובלת מפיברומיאלגיה, את וודאי מגיבה ביתר רגישות לגירויים וחווה כאב בקלות ולכן, הגיוני שהגוף שלך יגיב ביתר רגישות לניתוח עצמו והתאוששות תלווה בכאבים. אינני רופאה ואין זו דעה רפואית אלא דעה המבוססת על מה שאני רואה אצל חולים רבים שפונים אלי. אם את הולכת על הניתוח, כדאי לך להיערך נכונה ולהיות מודעות שבטח יקח לך יותר זמן להתאושש ותחווי כאב, למרות שאין זה בכלל הכרח. בכל אופן, שיהיה לך בהצלחה רבה, מנדי