כאב כרוני בשיניים

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

22/06/2008 | 13:30 | מאת: חן

כשנתיים אני סובל מכאבים בלתי נפסקים באיזור הלסת העליונה משמאל אשר מוגברים בעת אכילה\לחץ על השיניים באיזור. היו לי כאבים נסבלים באיזור לפני שמאוד מאוד הוגברו לאחר טיפול שורש. לאחר התיעצות עם הרבה רופאים:א.א.ג,לסת,וכ"ו לא נמצאו ממצאים פתלוגיים חוץ מרופא נוירולוג שמצא רגישות באיזור for.supraorbitale משמאל אשר רשם לי טגרטול שלא עזר וגבאפנטין שעוזר ממש קצת.אני כבר ממש מיואש,דכאוני ומאוד קשה לי לתפקד....אני כבר לא יודע מה לעשות ולמי עוד אפשר לפנות יש לך אולי רעיון???

22/06/2008 | 19:28 | מאת:

חן היקר, זה אכן מאוד קשה להתמודד עם כאבים חזקים מן הסוג שאתה מתאר. אני מכירה בעצמי כאבים מן הסוג הזה ויודעת עד כמה זה קשה ושלפעמים אתה מרגיש שאתה כבר נהיה משוגע מרב כאב..... אני ממליצה לך בחום לפנות למומחה לכאבי ראש ופנים. יש אפילו במקומות כמו הדסה עין כרם, מרפאת כאב לטיפול בכאבי פה ולסת. ישנם בהחלט טיפולים אחרים שניתן לתת שטרם ניסית ולכן, כדאי מאוד לפנות למומחה הנכון על מנת לקבל טיפול. רופאי כאב הם רופאים מתחומים שונים אשר עברו התמחות בטיפול בכאבים ולכן, הם הכי מתאימים לטפל בבעיות אילו. אם תרצה הכוונה למומחים באיזור מגורייך, אנסה לכוון אותך. המרפאה בהדסה עין כרם נמצאת בתוך מחלקת אבחון פה ולסת והיא מנוהלת ע"י פרופ' שרב. ישנו גם פרופ' בן אוליאל שגם הוא רופא מצוין ואדם מקסים. אני מבינה כמובן את הדיכאון שאתה חש וחושבת שחשוב מאוד שתיגש לטיפול מתוך תקווה שיצליחו להקל עלייך. לא בהכרח ניתן יהיה להעלים את הכאבים לחלוטין אך הרי שיפור, ולו הקטן ביותר, הינו עדיף מהמצב כרגע, לא? כשאתה ניגש לטיפול חשוב מאוד לדעת שגם רופא הכאב הטוב בעולם לא בהכרח יצליח למצוא את "הסוס המנצח" על הפעם הראשונה כי טיפול בכאב הינו דבר מאוד ייחודי לכל אדם ולכן, זה יכול לקחת זמן למצוא את מה שהכי יקל עלייך. אם תפנה למרפאה, תיתן לטיפול הזדמנות אמיתית... הרבה, הרבה הצלחה ותחזיק מעמד, מנדי