קבוצת תמיכה לכאב

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

22/04/2008 | 12:00 | מאת: רותם

שלום, אני סובלת מפיברומיאליה. קראתי שאחת הדרכים להקל על התסמונת היא השתתפות בקבוצת תמיכה לכאב. רציתי לברר האם קיימת קבוצת תמיכה לכאב באזור באר-שבע? חיפה או ת"א? איך אפשר ליצור איתה קשר וכו.

24/04/2008 | 10:30 | מאת:

שלום רב לך, אכן קבוצות תמיכה הם כלי חשוב לאנשים הסובלים מכאב מסיבות שונות - זה מאפשר מפגש עם אנשים העוברים חוויות דומות ויש קבוצות, כמו בעמותה שלנו, ששואפים לתת כלים ראשוניים לפחות להתמודד טוב יותר עם הכאב. מהידוע לי ישנם שתי אפשריות להגיע לקבוצות: א. אנחנו, העמותה למאבק בכאב, מנהלים קבוצות התמודדות - מודל ייחודי שפיתחנו אשר משלב הנחייה משותפת של פסיכולוג רפואי יחד עם אדם הסובל בעצמו מכאב שעבר הכשרה הולמת. הקבוצה מורכבת מחמישה מפגשים דו-שבועיים וכל הסדנה עולה סכום סמלי של 250 ש"ח. יש להתיייב להגיע לפחות לארבעה מתוך חמשת המפגשים בגלל שכל מפגש מבוסס על העבודה שנעשתה במפגש הקודם. בסוף מאי עומדת להיפתח קבוצה בתל השומר אך ישנה כבר רשימת המתנה ארוכה. אוכל להוסיף אותך לרשימה ואם יהיו ביטולים או שינויים, אודיע לך במיידי. אם לא, את תיכנסי להמתנה לקבוצה הבאה. הקבוצות שלנו פתוחים לכל מי שסובל מכאב כרוני/סרטני מכל סיבה. ב. אופציה נוספת שיש לך זה לפנות לעמותת אס"ף - עמותה לחולי פיברומיאלגיה ותשישות כרונית. אצלם יש שתי אפשרויות: קבוצת תמיכה המבוססת על השיטה של עזרה עצמית ללא הנחייה מקצועית. קבוצות אילו הן בחינם. בנוסף, יש קבוצה המוערבת ע"י אשת מקצוע וקבוצות אילו עולות כסף אך אתוודה שאיני זוכרת את הסכום. יו"ר העמותה הינה שרון גור ואני בטוחה שהיא תנסה לסייע ככל יכולתה- תגידי לה שאני הפניתי אותך! יש להם אתר אינטרנט כך שתוכלי לקבל שם גם כן את כל המידע לגבי הפעילויות שלהם. חשוב היה לי להעביר לך מידע לגבי כל האפשרויות שכן אין זה משנה איפה פונים לקבל סיוע, העיקר זה שמה שתבחרי יסייע לך. אודה לך מאוד אם תוכלי להיכנס לאתר העמותה למאבק בכאב (תלחצי על התמונה של הלוגו של העמותה בצד שמאל של דף זה) אל תוך הקטגוריה "ידידי העמותה" ולמלא שם טופס עם כל הפרטים שלך בו תדגישי בפירוש שאת מעוניינת בקבוצת התמודדות בתל השומר, כך המידע שלך יהיו שמור באתר. את יכולה בנוסף, ליתר ביטחון, לשלוח לי אימייל [email protected] עם כל הפרטים שלך ואז המידע יהיה שמור גם אצלי. צייני את כתובתך, טלפון, אימייל, בעיית הכאב שלך וזהו! אספר לך ולכולם שאנחנו גם מנסים לארגן בנוסף לקבוצות התמודדות, מפגשי תמיכה שיתקיימו בתדירות של משהו כמו פעם בחודשיים, בו יהיו הרצאות שונות/מפגשים וכו' אך פרוייקט זה תלוי בהצלחה של שיתוף פעולה עם מרפאות הכאב וכן מציאת אנשים הסובלים מכאב שמוכנים להוביל את העניין באיזור שלהם, אשר יקבלו את התמיכה והליווי שלנו בכל עניין ועניין וכן גיבוי/תמיכה של צוות מרפאת הכאב, כך שאין זה פרוייקט וודאי אך אנו ננסה להרים פיילוט במקום אחד בארץ. אעדכן כשיהיה לי מידע בעניין. בהצלחה רבה, מנדי