בשורה-אישור לסימבלטה "בכללית"

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

17/04/2008 | 14:57 | מאת: ירון לוי

בס"ד בשורה לכל הסובלים!!! כאחד שנוטל סימבלטה, מאז 2006 , ומשיגן מרופאי משפחה שונים המקבלים אותם כדוגמא, ממש ממש הבוקר התקבל אישור פורמלי מקופ"ח כללית לנפק לי "סימבלטה" אציין כי איני סוכרתי- המלצתי לכל הסובלים מכאב נורופטי, פשוט לגשת לרופא המשפחה, ולדרוש אישור לכדורים, אין סיבה שלא תקבלו. הבעיה היחידה שהמחיר לא כזה נמוך, אך זו מלחמה אחרת, קודם כל לקחת את הכדורים ומאחל לכולם שיהיו עבורם לעזר, ובעז"ה שבקרוב לא יהא בהם צורך כלל. חג -שמח נטול כאב ומבדח ירון לוי-054-4017178

17/04/2008 | 18:03 | מאת:

שלום ירון, קודם כל אני שמחה לשמוע שכעת אתה מקבל את התרופה שלה אתה זקוק ואני מקווה שהיא עוזרת לך עם הכאב הנוירופטי הסכרתי (אגב, למרות שמשתמשים בסימלבטה לכאבים עצביים אחרים וגם לחולי פיברומיאלגיה, ההתוויה של תרופה זו הינה רק לכאב עצבי ממקור סכרתי!). רק בשביל ידע כללי - הסיבה שכעת קיבלת אישור הינה משום שהתרופה כיום בסל - למרות שהתרופה נכנסה עצם לסל כבר ב 2006 - הלכה למעשה חולים רבים מאוד לא קיבלו את התרופות לטיפול בכאב עצבי בגלל אי מתן אישורים מצד הקופות ועל כן, בועדה השנה פנינו להסדרת העניין וכעת נתנו תוספת תקציבית משמעותית מאוד של 50 מליון ש"ח ולכן כעת, הקופות מאשרות את התרופה.... אם ידוע למישהו על מצב שבו אדם לא מקבל אישור לאחת התרופות לכאב עצבי(גאבאפנטין, ליריקה וסימבלטה) למרות שהוא עונה על כל הקריטריונים - אנא עדכו אותי.

17/04/2008 | 18:27 | מאת: ירון לוי

בס"ד שלום מנדי!! אני יודע שבזכות מלחמת העצבים שבה היית שותפה, הסימבלטה נכנסה לסל. על זאת אלפי תודות. כוונתי היתה לספר כי אני "לא סוכרתי" ואכן קבלתי אישור פורמלי. לגבי נאורונטין אני מקבל כבר שנתיים ללא שום בעיה,מי כמוך יודעת צריך לפעמים לדעת היכן ללחוץ לדרוש ולא להרפות. יישר כח- ויהא השם בעזרך ירון לוי