שריפה בישבן..עד כדי כאב

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

08/04/2008 | 08:58 | מאת: toffy

לפני כשלוש שנים התגלה אצלי חוסר חמור ב- B 12 ..שטופל בצלחה..כיום עוד על 500. אבל מאז אני סובל משירפה בישבן עד כדי כאבים...אחרי כעשר דקות רבע שעה ..מרגיש כאילו הדליקו לי תנור בישבן...אני חייב לציין שאני עובד בישיבה מול המחשב שעות מרובות ..12 שעות רצופות. הייתי במרפאת כאב שקיבלתי טיפול ב- גאבאפנטין..3 פעמים ביום...אין שיפור ולא במעט.. אשמח לקבל תשובה.. תודה מראש...מנחם

08/04/2008 | 18:47 | מאת: דניאלה

שלום רב, אומנם אתה מתאר הופעה מקבילה של הכאב עם חסר הויטמין, ואכן יש תאורים של פגיעה עיצבית כלשהי בנוכחות חסרים בויטמין B12 ,אולם טיב הנוירופתיה נדיר שתתבטא כפי שאתה מתאר אותה, היא לרוב מתחילה מאיזורים של כפות רגליים ומחמירה כלפי מעלה, ונדיר עוד יותר שלא תחלוף עם התיקון של החסר, כך שאיני בטוחה שהחסר אכן גרם לכך ולא שמדובר בגילוי מיקרי נסיבתי. האם אי פעם ביצעת בירור ראשוני : נוירולוג, צילומים/CT של עמ"ש מותני-עצי וכו'?! אם מעולם לא, כדאי לפחות פעם אחת עם התלונות הללו לגשת ולהיבדק על ידי נוירולוג ולפי המלצותיו ישקל צורך בבדיקות נוספות, אם לאו. לנושא הטיפול- לא ציינת כמה זמן אתה נוטל גבפנטין. אם אינך מטופל זמן רב בתרופה, יתכן והסיבה ואינך חש הטבה עדיין קשורה לכך שטרם החלה להשפיע. דרושים מס' שבועות לתחילת השפעה. כמו כן המינון אותו אתה נוטל הוא ראשוני ובמידת הצורך ניתן לעלותו עד פי 3-4 .חשוב להמשיך במעקב מסודר במירפאת כאב ולהבין כי איזון וטיפול בכאב עשוי לקחת זמן ואינו כמו לקחת אקמול לכאב ראש. לפעמים לא לבהכרח הניסיון הראשון יועיל, ואולי ידרשו מס' ניסיונות או שלובים עד להקלה. אם אתה יושב הרבה כדאי במקביל להקל סימפטומטית ע"י שימוש בכריות רכות או חור באמצע להפחתת לחצים. כל טוב

08/04/2008 | 19:17 | מאת:

שלום רב, למרות שהטיפול שהומלץ לך במרפאת הכאב לא עזר לך, אני ממליצה לך בכל ליבי לחזור למרפאת הכאב - חשוב להבין שהטיפול בכאב אינו דומה לתחומים אחרים בו יש טיפול ספיציפי לכל מחלה. כשמטפלים בכאב, יכול למשל להיות מצב בו שני אנשים המתארים בדיוק את אותה הבעיה ואף קיבלו אותה אבחנה, יגיבו לטיפולים שונים לחלוטין - זאת, משום שהטיפול בכאב הוא מאוד אישי ויש עניין של ניסוי וטעייה עד שמגיעים ל"סוס המנצח". העניין של ניסוי וטעייה אינו מצביע על טיב הרופא אלא על אופי המחלה ולכן, חשוב מאוד להתמיד ולחזור לרופא ולעדכנו בכל שלב, כל עוד אתה מרגיש נוח עם הרופא המטפל. אפילו לגבי הטיפול שניסית - יכול להיות שאתה צריך מינון שונה או שילוב של התרופה עם משהו אחר אך זאת צריך לקבוע מומחה לטיפול בכאב. בכל מקרה, מרפאות כאב הן המקום הכי טוב לקבל טיפול לכאב. במרפאות הכאב שבבתי החולים יש להם יותר אופציות טיפוליות אף יש גם רופאים טובים בקהילה. היכן היתה מרפאת הכאב שפנית אליה? מקווה שיצליחו לעזור לך, מנדי

08/04/2008 | 19:59 | מאת: שירה

אני מאד ממליצה על שימוש בתדרי קול לכאב במיוחד לפני השינה. יש לי כאבי פיברו שבאים כדקירות מחט נוראיות כל פעם במקום אחר בגוף ובלי הודעה מוקדמת... והכי גרוע זה דקירות בחזה באיזור הלב. אני משתמשת בתדרים של healtone לפיברו וזה ממש מציל אותי.

09/04/2008 | 11:16 | מאת: רוחמה

שלום מה שהכי מטריד הוא כאב פנימי וחיצוני בישבן, מיום ו' האחרון התחלתי לקחת ליריקה 75מ"ג בהמלצת נוירולוג מומחה. אבל הכאבים בצורת צריבה ודקירות בכל הגוף ובמיוחד בישבן ובפנים ובחוץ, ברגלים ובבטן התגברו, הרופא ממליץ לא להפסיק את הטיפול כי טרם עבר שבוע. הוא אפילו המליץ על הגדלת המינון. בנוסף אני מקבלת מתטדון אופטלגין שלא משפיע הוא כאילו מים, אלגוליזין פורטה . האם מישהו יכול לעוץ עצה מנסיונו? תודה

03/05/2008 | 15:01 | מאת: יונה

שירה שלום רב היכן ניתן להשיג את המכשיר מפיק התדרים לטיפול בכאב בתודה רבה מאוד יונה

03/05/2008 | 16:22 | מאת: יונה

שירה שלום מהיכן וכיצד השגת התדרים הנ"ל אודה על תשובתך המהירה בברכה, יונה הסובלת

11/04/2008 | 09:18 | מאת: ענת

הסימפטומים שאת/ה מתאר נראים לי דומים מאוד לפגיעה בעצבית בעצב שנקרא pudendal nerve. עצב זה לעיתים נפגע או נתפס באחד מהמקומות שבו הוא עובר. מציעה להכנס לאתר בפורום זה כדי לקבל פרטים נוספים: http://pudendal.info/ קצת שאלות לפגבי הסימפטומים כדי לעזור להתחיל באיבחון: האם הכאבים נרגעים בזמן ישיבה בשירותים??? האם יש הקלה בזמן שכיבה?? האם הכאב מתבטא בשריפה צריבה בכל החלק התחתון של האגן, עצם הזנב , רקטום אברי מין??? מציעה לקבל מידע באתר. אני מעולם לא אובחנתי אבל סבלתי מסימפטמים דומים וכל מה שמתואר באתר לגבי התפשטות הכאב התגשם. אני חושבת שבארץ לא מכירים בכך כלל ואין מומחים לכן מוכנה לעזור ולתמוך בכל מי שרק רוצה. הפתרון לצערי מורכב ולעיתים משלב טיפולי פיזיוטרפיה, חיפוש אחר מינונים נכונים של תרופות במרפאות כאב.. ולכך צריך הרבה הרבה סבלנות ויש גם מי שעובר במרפאות הספציפיות ניתוחים , אם כי זה די מורכב. באתר שנתתי יש המון מידע ואנשים מקסימים ומנוסים המוכנים לתמוך ולייעץ מקווה שיעזור למי שזקוק. בברכת חיים ללא כאב ענת