אחוזי נכות תאונת עבודה עם RSD

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

07/04/2008 | 15:06 | מאת: אמיר

שלום בתקופה שנפצעתי בברך ב1999 הועדה בחרה לא להתייחס לתופעות ה RSD אז נקבעו לי 20% היום אני שבר כלי לגבי הכאבים הפיסים ,אני מתמודד (סובל ושותק), אך אם הבעיות הנפשיות, התדרדרות מצב הפציעהברגל , התיאשתי,אני מחפש אדם \חולה שעבר לאחרונה ועדה רפואית (נפגעי עבודה) 1.לגבי אחוזי הנכות RSD מלא התופעה קימת . 2.תוספת לפסיכאטרית תודה אמיר

08/04/2008 | 19:05 | מאת:

שלום אמיר, למרות היכרות אישית עם RSD (שהיום יש לו שם חדש: CRPS), אין לי נסיון עם ועדות של ביטוח לאומי כי אני נכת צה"ל, אך כדאי לך לחפש באינטרנט אם יש פסיקות של בתי משפט בנושא של RSD כי ייתכן שזה יכול לעזור לך ולתת לך כלים להיאבק על זכויותך והוכחות על שניתנו אחוזי נכות בעבר על מחלה זו. אני יודעת שביטוח לאומי לא מכירים בכאב כרוני כבעיה בפני עצמה אך כן שמעתי בעבר על אנשים עם אחוזי נכות הסובלים מ RSD.כדאי לך גם לעשות חיפוש בפורום הזה כי ממה שזכור לי, הנושא עלה בעבר בהקשר זה. אני מאחלת לך שתרגיש טוב יותר הן פיזית והן נפשית - השניים כה מחוברים עד שקשה להפריד אך אני מקווה שאתה מקבל טיפול לשני החלקים- הן הפיזי והן הנפשי. מאחלת לך גם הרבה הצלחה ואם אשמע על מישהו עם RSD שקיבל אחוזי נכות, אעדכן אותך.

09/04/2008 | 02:44 | מאת: דניאלה

שלום, מספר הערות, ראשית צויין שמדובר בתאונת עבודה ואני לא הטוחה שהועדות והקריטריונית הם זהים כמו אלו של ביטוח לאומי "רגיל". שנית, אומנם רק לכאב אין סעיף, אבל אם יש RSD מאובחן חד משמעי אז עקרונית יש סעיף לזה ולפי מידת הכרוניות והמיגבלה ניקבעים האחוזים ומישכם. החומרה כמו בכל דבר תלויה במידת המיגבלה הפיזית ופחות באבחנה עצמה, אם כי שכמובן באופן יחסי, זה לא שבאים לקראתך, אלא להפך, ובמיוחד עם אבחנה כזו שקצת קשה לבסס אותה ויש הרבה שטח אפור בין מה מרגישים, מה רואים, ומה הם בודקים, ולבין מה לבסוף בתכלס אתה מתפקד. לא שחלילה אני מעבירה ביקורת אבל לפעמים כלפי חוץ נוצר רושם כאילו אין כלום ולא רואים כלום, ובכל זאת הבן אדם לא הולך או לא עובד ולא ניתן לדעת כמה כואב וכמה לא, ולאור הנטייה של המערכת להגן על עצמה ולהניח שהרוב שקרנים, אז חלקנו נופלים בין הכיסאות "בדרך אל האושר",שזה מכעיס, מתסכל ולא הוגן, אם כי מובן חלקית למה זה קורה, אבל עדיין לא מוצדק. כך שאיני יודעת מה מצבך לאשורו, אך גם כמו שציינת קודם, כדאי להגיע לוועדה מסודר, עם הפנייה טובה, מכתב מרופא כאב, נוירולוג וכו', אחרת ממילא עם תלך ללא תימוכין סיכוייך קלושים וחבל על זמנך ועצביך, יום טוב, דניאלה