תשובות לשאלותייך לגביי

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

29/11/2005 | 17:40 | מאת: ישראל וו

תודה לך מראש על תשובתך, בקשר לבעייתי הנה תשובותיי, הכאבים בצד שמאל החמירו מאד לאחר האירוע המוחי. לגבי החלפת פרקי הירך הייתי כבר ברמב"ם בועדה והם אמרו לי שהניתוחים תלויים בי כשאחליט לעבור אותם. לשאלה הנוספת עדיין לא הייתי בשום טיפול במרפאות כאב בשום מקום כולל בית-חולים. בכבוד רב, ותודה מראש על הענותך.

29/11/2005 | 18:15 | מאת:

ישראל, לפי תשובתך ברור שהאירוע המוחי החמיר את המצב בכל צד שמאל. חשוב מאוד לציין זאת בפני הרופא המטפל כיוון שהטיפול יכול להיות שונה בשל המעורבות של מערכת העצבים המרכזית (המוח). מכיוון שהבעיה המרכזית שלך היא כאבים אתה חייב להיות מטופל על ידי רופא שמתייחס לכאב במלוא הרצינות וכבעיה בפני עצמה. מסיבה זו חשוב להגיע למרפאת כאב טובה. לא כל מי שמטפל בכאב באמת התמחה בכאב. במרפאת כאב יכולים להציע לך מגוון טיפולים הכולל תרופות, טיפולים תוך וורידיים ועוד. יש מרפאת כאב טובה בתל-השומר אם אתה גר באיזור המרכז. אם אתה לא, ישנן מרפאות כאב טובות באיזורים אחרים. אתה צריך לגשת לרופא המשפחה ולבקש טופס 17 למרפאת הכאב.אל תשכח לציין את ההתדרדרות במצב הכאבים בעקבות האירוע המוחי. לגבי מפרקי הירך, תבדוק היטב כמה ניתוח להחלפת מפרקים יקל עליך. תחשוב עד כמה הכאבים האלה מגבילים את התפקוד שלך והאם חייך יהיו יותר טובים אם יהיו לך מפרקים חדשים. תשקול גם אם אתה יכול לעמוד בניתוח מסוג זה ובעצם מכיוון שזה שני מפרקים, שני ניתוחים. אני מכירה אנשים שעברו את הניתוח קודם בצד אחד ואחר כך בצד שני וזה שיפר את איכות חייהם באופן מאוד משמעותי. עם זאת, יש תקופת התאוששות ורק אתה יכול להחליט אם זה שווה לך או לא. המון, המון הצלחה - אנחנו כאן בשבילך...