סקס+crps rsd

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

16/11/2007 | 17:19 | מאת: ליאור.ב

רציתי לעלות נושא זה בגלל קשיים ותיסכולים רבים עקב מחלת rsd קשה מאוד אשמח לקבל תגובות בנושא חשוב זה בתודה ליאור.ב

17/11/2007 | 09:30 | מאת: דניאלה

ליאור שלום רב, אני מודה לך על הפתיחות שבהעלותך נושא זה. סה"כ צריך לזכור שעיקר הפגיעות ב- CRPS הוא בגפיים, כלומר שמבחינה תפקודית לא אמורה להיות בעייה לשני המינים הסובלים ממחלה זו, לבצע יחסי מין תקינים. ולהנות מהם . הבעייתיות היא בגלל הכאב עצמו, הרגישות הרבה שיכולה להיות באיבר הפגוע וקושי טכני להשגת התנוחה המתאימה. קשיים אלו קיימים לא רק ב- CRPS אלא במצבים נוספים בהם לאחד או יותר מבני הזוג קיימת בעיה או ליקוי גופני כלשהו. לדעתי, הפיתרון אמור להיות מבוסס על מערכת היחסים בין בני הזוג. אם יש אחווה וכבוד הדדי, בוודאי ניתן גם בניסיון להגעה למגע מיני להתחשב בבעיות של הפרטנר, במיקרה הזה עם CRPS ,ולמצוא את התנוחה המיטבית שאינה מכאיבה, ובשיתוף פעולה ניתן הכל. כמו"כ יש אנשים שהשיא ההורמוני לכשעצמו גורם להחמרה בכאב, בגלל השינויים ההורמונליים בגוף, ולכן כל הגעה לשיא מחריפה את מצב הכאב. אם זה המצב, ניתן ליטול מנעתית לפני כל קיום יחסים תכשיר שיודעים כי עוזר להפחתת כאב, מה שאתם נוהגים ליטול על בסיס S.O.S ,ולהקטין את ההחמרה ש"אחרי". יחסי מין הם חלק מהחיים. וכמו שמוצאים דרך להתמודד עם דברים נוספים בחיים, שלפעמים גם הם לא קלים, אין סיבה שלא למצא את הדרך להתמודד גם עם זה, ואפילו אם זה לפעמים קשה, יש לשקול כמו בכל דבר, האם התמורה שווה את המחיר,ולכל אדם תשובה משלו , דניאלה

18/11/2007 | 15:26 | מאת:

שלום לך ליאור, ראשית כל הכבוד שהיה לך האומץ להעלות את הנושא הזה כי זו בעיה בהחלט קיימת אצל אנשים רבים הסובלים מכאב ו/או ממגבלות פיזיות אך רובנו, לא מעיזים להעלות את הנושא כי "לא נעים להודות בדברים הללו....." אך אין ספק שזה נושא חשוב ובעיה שאסור להניח כי כמובן שאם פשוט מפסיקים לקיים יחסי מין עם בן הזוג/בת הזוג' הבעיות הזוגיות רק מוחמרות ומצד שני, לעשות משהו שגורם לך רק כאב ללא חוויה חיובית, גם לא פתרון ולכן, צריך מעורבות במקרים שכאלה של אנשי מקצוע ללמוד איך ניתן לקיים יחסי מין ללא החמרת הכאב. אילו אנשי מקצוע? כבר אספר! אכן ישנם מקומות אליהם ניתן לפנות ובראשם, לד"ר רפי חרותי אשר מנהל מרפאה לתפקוד מיני עבור אנשים עם מוגבלויות ולדעתי יש אפילו דרך להגיע אליו ולכל הצוות המטפל במפראה שלו בחינם. אין ספק שכאב הינו סוג של מוגבלות. ידוע לי כי מומלץ מאוד להגיע לרופא ביחד עם בן/בת הזוג שכן זה נוגע בחיים המשותפים שלכם ורק ישפר את התקשורת ביניכם. לד"ר חרותי ולכל צוות המרפאה יש כלים שונים לעזור ולתת עצות על מנת לעזור לשפר את חיי הזוגיות שלכם בעיקר מבחינת התפקוד המיני. על כן, לדעתי, אל תהסס ותפנה עוד היום למרפאה שלו בבית חולים רעות בתל אביב (תתקשר למודיעין ותבקש את הטלפון של בית חולים שיקומי רעות ושם תבקש שיעבירו אותך למרפאה של ד"ר חרותי). יש גם מידע באתר של בית חולים רעות אז כדאי להיכנס לאתר הזה. בנוסף ישנם פיזיוטרפיסטים המתמחים בייעוץ בתחום זה ויכולים לעזור לך למשל בהמלצות לגבי השימוש בגוף ועוד. אני מכירה פיזיוטרפיסטית בתחום - קראתי מאמרים שהיא כתבה והיא בעלת נסיון רב. אינני יודעת אם היא מטפלת בגברים ונשים או רק נשים אך לדעתי, זה מסוג המידע שאתה תקבל במרפאת שיקום מיני ברעות. אני יכולה להגיד לך שלמרות החיים ביחד עם כאבים קשים בכל הגוף/חלק מהגוף קשים, ניתן לנהל חיי זוגיות גם מבחינת קשר אינטימי וקיימים גם עזרים שיכולים להקל כגון שימוש בחומרי סיכה הן בשביל האישה והן בשביל הגבר- בהתאם לצורך. אני מוכנה לדבר איתך יותר בנושא בטלפון או במייל [email protected] הרבה הצלחה ואל תתייאש מבלי להיעזר בעזרה הקיימת בנושא הזה.