תופעת לוואי לליריקה

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

11/11/2007 | 11:49 | מאת: א.פ

אימי, בת 82, מטופלת בליריקה, 150 מ"ג ביום. לאחרונה היא סובלת מנשירת שיער קשה, מעבר לסביר. האם זו יכולה להיות תופעת לוואי של הליריקה, ואם כן- מה כדאי לעשות?

11/11/2007 | 12:44 | מאת:

שלום רב לך עלי להודות שזו תופעות לוואי שטרם שמעתי עליה בהקשר של ליריקה אך כדאי לך להתייעץ לגבי זה עם רופאת המשפחה והרופא שרשם לאימך את הליריקה כי מאוד חשוב גם לא להפסיק בפתאומיות את התרופה הזו. הנשירה יכולה לנבוע ממספר סיבות ולכן חשוב ליידע את הרופאים המטפלים באימך ולא לקחת החלטה ללא התייעצות עימם הרבה הצלחה ובתקווה שהבעיה תיפתר, מנדי

11/11/2007 | 16:05 | מאת: דניאלה

א.פ, שלום רב, בהמשך לדבריה של מנדי, יש להבין כי אומנם תרופות יכולות לגרום לתופעות לוואי שונות ומשונות, ולא תמיד כל התופעות שנחוות על ידי אנשים מסוימים אכן מדווחות בכתובים, מצד שני, מה שמדווח, זה בהחלט מה ששכיח, ונשירת שיער אינה תופעת לוואי שדווחה כנגרמת על ידי הליריקה. אין זה אומנם שולל במאת האחוזים שהליריקה אינה הגורם לכך, אך בהחלט, הייתי מחפשת סיבות אחרות לכך, לפני שהייתי "מאשימה" את הליריקה בכך, ובוודאי לפני שהייתי שוקלת שינוי במינון /ואו הפסקתה. יש לזכור כי נשירת שיער יכולה להיגרם מסיבות רבות, שינויים בתזונה, במצב הרוח, ברמות של יסודות קורט למיניהם כגון אבץ לדוגמא, מצבי דחק גופניים ונפשיים, בעיות עור מקומיות ועוד. בנוסף, פעמים לא מעטות, הברור יהיה עקר, ולא תימצא לכך סיבה. כן, יש סיכוי שכמו שהופיעה הנשירה, כך היא תחלוף. ניתן לפנות לרופא עור להתייעצות, ולא הייתי דואגת יותר מידי לגבי הליריקה בשלב זה. דניאלה

04/12/2007 | 00:30 | מאת: שי

האם בפירוט של הניסויים בליריקה שכבר ציטטת לי חלקים בעבר בנוגע לתופעת לוואי אחרת הוזכרה תופעת התקרחות? גם אם רק ב 1% כולל קבוצת הביקורת? תודה