חרדה - וכאב

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

13/10/2007 | 18:04 | מאת: יואב

שלום, אם מישהו מזדהה עם מצבי ויודע על מישהו שפתר אותו בצורה כלשהי - אנא השאירו כאן הודעה. אני מרגיש מת. לפני שנתיים עברתי התקף חרדה לראשונה בחיי. אובחנתי בצורה מסודרת כסובל מחרדה, OCD והיפוכונדריה. עברתי סדרת טיפולים מקיפה בתרופות (סרוקסאט 20 מ"ג ביום + לוריבאן לפי הצורך), בשיחות ובמפגשים קבוצתיים. כל אלה עשו את שלהם ואני כיום אדם אחר. האובססיביות שבי פחתה ב 90% וכך גם ההיפוכונדריה שבי. דבר אחד כמעט ולא השתנה - ואלה הכאבים העמומים שאני חש כל הזמן בידיים, בירכיים ובתוך הגולגולת. הם התחילו בצורה קיצונית וקשה עם התקף החרדה, נחלשו מעט, אך לצערי לא נעלמו בד בבד עם השיפור המבורך והנפלא במצבי הנפשי תודות לפסיכולוגית נהדרת שעבדה עימי ונבירה עמוקה בתוך נפשי. עברתי בדיקות אצל ראומטולוג ונוירולוג שמצאו אותי "תקין" מבחינתם. הגעתי אף למרפאת כאב וגם שם בפגישה אחת הבהירו לי שאין להם מזור לכאביי. אם כך, אני חוזר לנסות את הפסיכיאטרייה על תרופותיה ומה שיש לה להציע. שתייה מרובה מפחיתה אצלי את הכאב, וכך גם אוכל מתוק. לכן פירות מתוקים הם מושלמים עבורי. לוריבאן עוזר להפחתה משמעותית של הכאב והוא המוצא שלי בעתות מצוקה קשות. אבל אינני יכול לאכול פירות כל יום או להיות תמיד עייף מהלוריבאן, או להרשות לעצמי לתת להשפעתו להחלש עקב שימוש תדיר (קרה לי בעבר). היש תרופות אחרות שאוכל לנסות? אשמח אם תשתפו אותי בדעותיכם. כואב לי ואינני יכול לשאת בכך.

14/10/2007 | 12:05 | מאת:

המון תודה לך על ששיתפת אותנו בניסיונך ונשמע שמאז שאובחנת והתחלת טיפול עברת כברת דרך מרשימה בהתמודדות שלך עם כל ההפרעות ובהקשר שלנו, בהפחתת הכאב. אינני רופאה ועל כן אינני יכולה להמליץ לך אילו תרופות אחרות קיימות אך לידיעתך, קיומות היום עוד תרופות שיכולות להקל הן על הסימפטומים של החרדה והן להפחית את הכאב. הרופאים המבינים הכי טוב את העניין הזה ויוכלו להמליץ לך כראוי הינם פסיכיאטריים כי יש להם את השילוב הקריטי של הבנת ההיבטים הנפשיים והרפאויים ועל כן המלצתי אליך היא לחזור לפסיכיאטר שאתה מרגישה עימו/עימה בנוח ויכול לשתף אותו במה שעובר עלייך ואת ההקלה שאתה מחפש. בהחלט יש תרופות שיכולות להקל על חלק מהקשיים הנפשיים ביחד עם נסיון להקל על הכאב. אני שוב מודה לך על הנכונות שלך להעלות את הנושא הזה של כאבים המתעוררים כתוצאה מבעיה/טראומה נפשית שכן רבים מפחדים לדבר על כאב הנובע מבעיות נפשיות אך כמו שאני תמיד אומרת - זה לא משנה מה הסיבה - העיקר למצוא הקלה- גם אם הדרך להקלה שונה במקצת.... מקווה שנראה אותך בכנס שלנו, מנדי

20/10/2007 | 11:08 | מאת:

הי יואב, רציתי לדעת איך אתה מתקדם והאם הצלחת למצוא את העזרה לה אתה זקוק? מקווה שאתה מחזיק מעמד, מנדי

20/10/2007 | 15:21 | מאת: יואב

מעצם העובדה שאני מעכל שאני לא לבד. תודה מנדי. החלטתי ללכת על תרופות נוגדות חרדה אחרות. למעשה, לא ניסיתי מעולם אף תרופה אחרת מעבר לסרוקסאט, ולהבנתי קיימות עוד רבות וטובות בשוק. התקווה שלי נשענת על עדויות של אנשים הסובלים מחרדה שאומרים שבעוד ששלוש תרופות (ממשפחת ה SSRI) לא עזרו, הרביעית שניסו - עזרה. לעיתים רחוקות אני חווה הפוגה של כמה דקות. אני מרגיש כמו שהרגשתי אז, לפני אותו התקף חרדה ארור. החיים יפים ללא כאב...