התפשטות CRPS שאלה למנדי

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

04/10/2007 | 12:07 | מאת: עודד

היי מנדי חג שמח מבקש לשאול אותך על סמך נסיונך -RSD-CRPS יכול להתפשט לחלקים נוספים בגוף? במיפוי עצמות אחרון שעברתי באוגוסט נראה שחלה תזוזה במחלה לעומת מיפוי של שנה קודמת -כלומר קימת קליטה מוגברת בשחמות במרפקים ועוד....הפציעה בידי השמאלית שבר שורש כף יד דיסטל רדיוס משם החל כל המהלך של המחלה RSD-CRPS -המיפוי הראשון הראה קליטה מוגברת אך ורק בכף יד שמאל -והיום התמונה חמורה הרבה יותר ואינני יודע למה לצפות בעתיד. תודה לך על תשובתך-----עודד

07/10/2007 | 11:39 | מאת:

הי עודד, במשך המון זמן הרופאים טענו ש CRPS אינו יכול להתפשט ואף היה ויכוח רציני סביב הנושא הזה בסיפור שלי מול משרד הביטחון אך כיום, ידוע שזה יכול להתפשט למפרקים אחרים. הדרך הכי וודאית, עד כמה שמשהו ודאי עם בעיות מן הסוג הלא מובן הזה, לדעת אם זה התפשט זה לפי הסימפטומים ביחד עם בדיקה והתייעצות עם מומחה לכאב. אינני רופאה אך ייתכן שהתוצאות של המיפוי אינן בהכרח סימן להחמרה של ה-CRPS אלא סימן לנזק שנגרם מאי הזזה של המפרק וכו' - דברים שמשפיעים מאוד על איכות העצם וכן הלאה אך אם יש לך החמרה של כל הסימנים, אז כדאי לפנות לטיפול במרפאת כאב ולטפל בהחמרה במלוא הכוחות. כשהסימפטומים חדשים יחסית, יותר קל להתמודד עימם מ- CRPS"ישן". חשוב מאוד כשיש התפשטות כזו לעשות כל מה שניתן לא לאבד את התנועה במפרק ואם הוא כבר אבד, אז יש דרכים לעבוד על תזוזה של המפרק ןהחזרת התנועה- למשל בסיוע של בלוקים עצביים שמרדימים את כל המפרק וכך אפשר לעבוד על התנועה. אמנם זה לא בהכרח פותר את בעיית הכאב אך לפחות יוצר פחות הגבלה תנועתית וכך מאפשר יותר חופשיות ואף מפחית את הסיבוכים. אני כה מבינה את החששות והפחדים שלך לגבי העתיד אך העתיד שלך הוא לא ידוע בשלב זה ולדעתי, הכי חשוב להשקיע את המאמצים במציאת דרך לחיות בתוך המצב הזה ולנסות להתמקד פחות בחששות מן העתיד כי האמת היא, שאף אחד לא יודע מה יהיה מצבך בעתיד בשל אופי המחלה. מנסיוני אני יודעת שכשמתחילים לחשוב על העתיד ולהתמלא חששות זה גוזל המון אנרגיה ואז נשאר פחות כוח למאבק של ההווה, של לחיות טוב ככל שניתן כעת. כשמתחילים להתעסק בהווה, החששות לא בהכרח נעלמות אך המיקוד משתנה. מקווה שהסברתי כראוי, מנדי