כאב כרוני - מהו?

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

18/09/2007 | 22:11 | מאת: שרי

שלום רב ושנה טובה, האם תוכלו להגדיר בבקשה עבורי מתי קוראים לכאב - כאב כרוני ? האם יש תלות במיקום, בעוצמה, בתגובה למשככי כאבים וכ"ו. ? לאיזה רופא פונים כאשר לא מקבלים מענה הולם מהרופאים ה"רגילים" (משפחה, אורולוגיה,גשים וכד') ? תודה מראש.

19/09/2007 | 11:27 | מאת: דניאלה

שרי שלום רב, ל"כאב כרוני" במהלך השנים התחלפו הגדרות שונות. כך שבעבר ההגדרה ה"יבשה" התיחסה לכאב כרוני ככאב הנימשך יותר משישה חודשים ברציפות או לסירוגין (תלוי בטיב הכאב). אחרים בהמשך, הסתפקו בהגדרה של שלושה חודשים בלבד. אולם, במצבים מסוימים, למשל אחרי חבלה ,או ניתוח, ניתן גם להגדיר ככאב החורג מהמשך הסביר/הממוצע לאחר הגורם המטרים. ההגדרה רק תלויה במשך, אך לא במיקום, בעוצמה או בתגובה למשככי כאב, שכל אלו משויכים אולי לסיבת הכאב, הסוג שלו, והאופן שניתן יהיה לטפל בו בהמשך, אך כאמור החלוקה לכאב חריף או כרוני היא תלויית זמן בלבד ולא קשורה למאפיינים האחרים. אם קיימת תחושה שהכאב אינו מאוזן, ועל ידי רופא המישפחה ויועצים אין הקלה, הכתובת היא לפנות למירפאת כאב במיסגרת קופת חולים או בבית חולים באיזור מגורייך. במירפאת כאב ישנם רופאים המתמחים בהקלת כל סוגי הכאב, הן בשיטות תרופתיות, וכן קיים צוות רב תחומי שיוכל לסייע לך במידת הצורך גם להתמודד ריגשית עם התהליך, ועם ימצא לנכון לשלב טיפולים משלימים במקביל תוך מעקב של צוות מיקצועי. שנה טובה ובהצלחה, דניאלה

19/09/2007 | 13:38 | מאת:

שלום רב לך שרי ושנה טובה, אם תרצי לקרוא ולהבין יותר על כאב כרוני, במקום שאפרט כאן, מעבר למה שדניאלה כבר פירטה לך, אני ממליצה לך בחום להיכנס לאתר שלנו, של העמותה למאבק בכאב, מכיוון שיש שם הסברים רציניים על מהו כאב כרוני, על טיפולים שונים, דרכי התמודדות ועוד. כתובת האתר הינו: www.fightingpain.co.il לאחר שתעייני לעומק באתר ותקראי את החלקים המעניינים אותך, אם עדיין יהיו לך שאלות או אם יהיו לך שאלות אחרות, נשמח לענות עליהן כאן בפורום. כל טוב, מנדי

22/09/2007 | 20:59 | מאת: שרי

ערב טוב וגמר חתימה טובה, חן-חן על תשובותיכן המהירות והממצות. אכן אכנס לאתר שהומלץ ורק אחר כך אחפש מרפאת כאב. יישר כוח על פעלכן, שרי.

10/10/2007 | 10:57 | מאת: מידע

לעיונך http://www.metaplim.co.il/a.asp?p=9852

01/12/2008 | 19:39 | מאת: 05487945125