מורפין

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

29/11/2005 | 15:29 | מאת: רותם

בכאב כרוני חזק ומתמשך הומלץ ע"י המטפל טיפול במורפין. כמה זמן לצרוך בכדי לא להתמכר? מה העלות שצריכה להיות בארץ? (באתרי המכירות של תרופות ללא מרשם זה נמכר ב-1$ לכדור, או אמפולה של 10CC), לכמה זמן זה צריך להשפיע או האם יש מינון גבוה יותר לצרכי חסכון? האם יש יותר מיצרן אחד שאת מוצריהם ניתן לרכוש פרטי? תודה

29/11/2005 | 16:51 | מאת:

רותם, מורפין הינה תרופה שנועדה לטיפול בכאב כרוניים קשים. אם התרופה הומלצה על-ידי רופא אז הרופא יתן מרשם לכדורים שמכילים חומר זה. המינון יקבע על-ידי הרופא המומחה. אסור בשום פנים ואופן לקנות תרופות כאלו באתרים מן הסוג שתיארת -זה מסוכן מאוד. סביר להניח שמי שמוכר באופן פרטי תרופות מסוג זה עושה את זה באופן לא חוקי ואי אפשר לדעת האם החומר נקי ומה באמת יש בתוך הכדורים. אסור להחליט לבד לקחת תרופות כאלו. כאשר לוקחים תרופות אופיואידיות (תרופות מקבוצת המורפין) בשביל כאבים, לרוב לא מתמכרים אליהם. יש הרבה סטיגמות וחוסר ידע בהקשר לתרופות מן הסוג הזה. אני מכירה אנשים רבים שלוקחים תרופות מן הסוג הזה שנים רבות ומעולם לא התמכרו. המחקרים מראים יותר ויותר שעל פי רב רק אנשים עם נטייה להתמכרויות מראש, יפתחו התמכרות לתרופות מסוג זה.