כאבי ראש כרוניים במצח + אובדן זכרון

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

28/06/2007 | 00:11 | מאת: מוני

גב' מנדי שלום רב! בהמשך לתשובתך הקודמת, וסליחה על השאלות, רוצה לספר לך את הסיפור במלואו. קודם כל הנני נכי צה"ל בגין ליקוי שמיעה וטינטון קבוע בשתי האוזניים. לפני חצי שנה ובמהלך תרגיל ריצה במשטרה נפלתי על הראש וכתוצאה מכך קבלתי מכה בראש, איזור אוזן ימין וכתף ימין (יש בידי דו"ח פציעה). לאחר חודשים, בקרתי אצל נוירוכירוג - רופא אזרחי ולא במשטרה בעקבות כאבי ראש, אשר שלח אותי לבדיקת רנטגן, ממצאי הבדיקה הייתה תקינה, אך הנני סובל מכאב ראש כרוני במצח, ונוטל משכך כאבים לפי הצורך, דבר שלא שלא היה בעבר. זאת ועוד, אחרי הנפילה על הראש, כלומר לאחר חודשים בערך, ומרוב כאבי הראש, שכחתי את מספר כרטיס האשראי דבר שחייב אותי בהחלפת הכרטיס (רופא נוירוכירוג רשם את זה בסיכום ביקור אצלו) וגם רשם בי הנני סובל מכאבי ראש כרוניים במצח. יחד עם זאת, ברצוני לציין כי מרגיש באיבוד זכרון - כלומר, הזכרון אצלי לא חזק כמו בעבר, קשה לי לפעמים לזכור דברים זה לוקח לי קצת זמן. השאלות : 1. האם כאבי הראש קשורים לטינטון באוזניים ו/או כתוצאה מהמכה בראש ? 2. האם שכיחת מספר כרטיס האשראי אחרי חודשים בערך כתוצאה מהנפילה על הראש ו/או בעקבות כאב הראש ? 3. האם הקושי בזכרון דברים מסמן אצלי מחלה אמנזיה פוסט טראומית קלה והאם זה קשור בכאבי הראש ? אבקשך להדריך אותי מה לעשות על מנת לא לאבד את זכותיי. אני מודה לך מאד על העזרה ומאחל לך חיים יפים ומתוקים. לילה טוב וחלומות פז ותודה מראש.

28/06/2007 | 13:24 | מאת:

שלום לך מוני, תודה על ההסבר המלא - עכשיו אני מבינה טוב יותר! 1. אינני רופאה ועל כן, למרות הבקשות החוזרות, אסור לי ואינני יכולה לתת לך אבחנה. זה גם לא היה נכון אילו הייתי רופאה כי רופא צריך לבדוק אדם על מנת לתת לו אבחנה מדויקת.אני מוכנה לשתף אותך בדעותיי בנושא, אך אנא זכור שזו אינה דעת של רופא/אחות. 2. כפי שכבר ציינתי בתגובתי הקודמת, ממחקרים שקראתי, יש לעיתים קשר בין טיניטוס לבין כאבי ראש, כפי שאף כתוב באתר ששלחתי לך וכפי שדניאלה, שבאה מן התחום הרפואי, ציינה בפנייך. 3. כאבי ראש יכולים מן הידוע לי, בהחלט להתפרץ בגלל נפילה על הראש, גם אם הבדיקות היו תקינות. 4. מן הידוע לי, מכות בראש (כמובן שזה תלוי במיקום ובעצמה) יכולות לגרום לתופעות של שכחה וכו' ואני חושבת שהתופעה יכולה לחלוף, במיוחד שלא מדובר באמנזיה של ממש שבו אתה שוכח הכל בטווח הזכרון הקצר או הכל בטווח הזכרון הארוך. שכחה מן הסוג שאתה מתאר גם יכול אולי להתרחש בגלל עצמת כאבים - כשיש לי התקפים קשים במיוחד או/וכשיש לי סחרחורות, המילים לא תמיד יוצאות לי נכון מן הפה, למרות שאני מנסה ואני יכולה לשכוח דברים חשובים. זה גם יכול לנבוע מלחץ נפשי/פחד כתוצאה מן הפציעה וכו'. תזכור שכבר נבדקת ע"י רופא מומחה וביצעת C.T ולא מצאו נזק ספציפי, ואמנזיה וכו' זה דבר שנדמה לי שרואים בבדיקות מן הסוג הזה. חשוב כמובן שיידעת את הרופא בתופעות הללו ותמשיך לעדכן את הרופא שלך בתופעות המתעוררות ואם משהו מדאיג אותך במיוחד, כי הוא צריך להיות מעודכן. אם הכאבים מפריעים לך, אני ממליצה לך בשנית לפנות למומחה לכאבי ראש - הוא גם ישלח אותך לבדיקות נוספות, אם יש בהן צורך. בהצלחה, מנדי

28/06/2007 | 14:12 | מאת: דניאלה

מוני שלום שנית, כאמור כעת, התמונה מובנית גם לי יותר. בהמשך לדבריה של מנדי, יש להבדיל בין אובדן זיכרון אמיתי לבין תחושה של ירידה בזיכרון או החלשותו שיכולה לנבוע מסיבות רבות כגון- ירידת ריכוז, עייפות, שימוש בתרופות, כאב כהסחת הדעת ,מצב רוח ירוד, ושילוב ביניהם בצורה כזו או אחרת, כאשר כל אחד מהגורמים הללו בהחלט יכול להוות סיבה אפשרית לתלונותיך. אין זה מקומי לתת אבחנות רפואייות, מה גם שלא ראיתי אותך, ובמיוחד שאין זהו תחום התמחותי, אך באופן כללי, הסבירות לאחר חבלת ראש, ללא איבוד הכרה, שבר בגלגולת ו/או דימום מוחי כלשהו (כמדד לחומרת הטראומה) לפתח אח"כ אמנזיה, היא קלושה. כמו"כ בעיות אמנזיה אחרי חבלה לרוב הן סביב הארוע ו/או לזיכרון קצר,כך שאין זה נראה לי מתאים. אם הדמיה תקינה, אחרי חבלה כאבים יכולים לעיתים להימשך תקופות ממושכות ללא סיבה ברורה. אם אתה בכל זאת מודאג בעיניין הזיכרון, תמיד ניתן לבצע מיבחנים נוירוקוגניטיבים שיתנו לך הערכה אוביקטיבית של מצבך., כל טוב, דניאלה