ראש

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

15/06/2007 | 12:27 | מאת: ניל

ד"ר מנדי שלום רב! הנני בן 29, נכה צה"ל (בגין ליקוי שמיעה), לפני כחצי שנה בעת תרגיל ריצה, במסגרת שירותיי בצבא, החלקתי על הרצפה ונחבלתי בכתף ובראש (בראש אין סימני חבלה), יש בידי דו"ח פציעה, לאחר חודשיים בקרתי אצל רופא נוירוכירורג והתלוננתי על כאבי ראש כרוניים שלא היו לי בעבר ושלח אותי לבדיקת c.t לראש ממצאי הבדיקה היו תקינים, בעקבות האירוע הזה, הנני מרגיש לעיתים קרובות כאבי ראש דבר שלא היה לי בעבר ונוטל כדורי אופטלגין להורדת כאבי הראש. השאלה שלי : האם ניתן להגיש תביעה נגד משרד הבטחון בעקבות כאבי ראש כרוניים ולמרות שבבדיקת ה- c.t הראתה שהכל תקין בעקבות המקרה הנ"ל ותודה מראש.

17/06/2007 | 14:20 | מאת:

שלום ניל, ראשית כל, תודה על מתן התואר ברפואה אך עלי לתקן אותך - אינני רופאה ואני מביעה פה את דעתי בלבד!!! לדעתי, הינך יכול להגיש תביעה על כאבי הראש אך כמובן שבגלל שה C.T תקין ואין עדות לחבלה, המאבק יהיה קשה יותר. בכלל, הכרה על כאבים הינה בעיה קשה להוכחה מול הגופים הללו אך חשוב שתדע שהרבה פעמים כשיש כאבי ראש ומיגרנות, גם כאשר הן מאוד קשות, לא בהכרוח רואים תוצאה לא תקינה ב- CT ראש. העובדה שהתוצאה תקינה, אינה מצביעה על כך שאין כאבי ראש אלא על כך שאין עדות לכך בבדיקה זו! אתה תצטך מכתבים מרופאים, גם מן התקופה מיד לאחר שהתרחשה החבלה, בה כתוב שאתה סובל מכאבי ראש מאז החבלה ומן הסתם תצטרך להוציא כסף על חוות דעת רפואית. זה שאתה לא מטופל כיום עבור כאבי הראש גם יכול להפחית את הסיכוי שלך לנצח מולם אך כל עוד יש לך את הכוחות לכך, תמיד כדאי לנסות להגיש תביעה. העובדה שהיית כבר אצל נוירוכירורג, שמן הסתם ציין את בעיית כאבי הראש, הינה חשובה- אל תאבד את המכתב שלו. דרך אגב, ישנו נכה צה"ל שהינו עו"ד מצליח אשר פירסם כמה ספרים על הנושא של תביעות נגד משרד הביטחון, ייתכן שהספרים שלו/הוא עצמו יוכלו לכוון אותך כאנשי מקצוע כי אינני מומחית בתחום. בכל אופן, עבור ההתמודדות עם כאבי הראש שבסך הכל, זה הדבר החשוב ביותר- לטפל במצב- כדאי לך לגשת למומחה לכאבי ראש. בהצלחה, מנדי