כמה שאלות על פיברומיאלגיה

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

12/06/2007 | 22:24 | מאת: Joe

שלום לכולם,ושלום מנדי! הסיפור שלי הוא ארוך,אך אנסה לקצר כמה שאפשר. אני חייל ,בן 21,ועובד בתור מכונאי של כלים כבדים בצבא. זה כבר שנה אני מתלונן על עייפות קשה וכאבים כרוניים,וסופסוף אחרי שנה והמון המון בדיקות לא-יוצלחות,ראומטולוג אזרחי אבחן אצלי פיברומיאלגיה. לצערי הרב כיום אני בריבים קשים עם הצבא,מכיוון שהרופאת יחידה שלי פשוט החליטה שאין דבר כזה פיברומיאלגיה ושאני ממציא את הכל,והמצב שלי רק הולך ומחמיר ואני מתקשה מאוד לתפקד ולהמשיך בתהליכי הפסילת מקצוע,וכל זה גם מאוד מייאש אותי נפשית. דבר מוזר קרה לי השבוע: אדם מבוגר העובד יחד עם אימי ודודתי גילה להן "כוחות מיוחדים" שלו ויכולות לאבחן מחלות אצל אנשים בגוף. דבר זה כמובן נשמע לי קצת לא אמיתי בהתחלה ולאחר ששוחחתי איתו פתאום הוא הפתיע אותי בידע שלו עליי אפילו בלי שהוא ראה אותי בכלל... בכל אופן,החלטתי להקשיב לו והוא אמר שהוא אבחן אצלי חוסר איזון בין בלוטת האצטרובל לבין בלוטת יותרת המוח ושזהו הדבר הגורם אצלי לכאבים ולכך שהגוף בעצם "משתגע". שאלתי היא האם יש מישהו היכול מבחינה רפואית אולי לאשר לי שאכן יש קשר לעייפות ולכאבים לבין הממצאים הללו,וכיצד אני יכול במסגרת הצבא לבקש שייבדקו לי את אמיתות הדברים,מכיוון שיכול להיות שהפיתרון נמצא כאן. סליחה על האורך,ותודה מראש למי שיודע ויכול לעזור!

14/06/2007 | 12:48 | מאת:

הי לך, סליחה על העיכוב במענה. כנכת צה"ל שהתמודדה עם אטימות המערכת הצבאית, אני מבינה לגמרי את התסכול ואת הקשיים שעימם אתה מתמודד. הצבא אכן נוטה לא להאמין לחיילים שמתלוננים על כאבים כרוניים כאשר לא ניתן לראות בבירור מה הגורם, ולפעמים גם כשיודעים מה הגורם- במיוחד עם זה משהו נדיר כי הגישה הבסיסית בצבא הינה שכולם תחמנים שמנסים לצאת מן הצבא. אני ממליצה לך בחום לפנות למרפאת פיברומיאלגיה באיכילוב (אתה יכול לקבל התחייבות מהצבא) או תיגש למרפאת כאב באחת מבתי החולים. במקום זה יאבחנו את סיבת הכאבים וימליצו על טיפול הולם להקל עלייך. עם מכתב זה תיגש לרופאת היחידה ואז היא תהיה חייבת להתייחס ברצינות. אם אינך מקבל טיפול מספק מרופאת היחידה, תפנה גבוה יותר. מעבר לזה, אני ממליצה לך להיכנס לאתר שלנו, של העמותה למאבק בכאב על מנת לקרוא יותר על פיברומיאלגיה, טיפולים, דרכי התמודדות ועוד. מעבר לזה, חשוב לי גם ליידע אותך על קיומה של עמותת אס"ף - ארגון של חולי פיברומיאלגיה כי יש להם הרבה ידע על הנושא. אם תצטרך עוד הכוונה או עזרה, אני לא בורחת לשום מקום. אל תתייאש ותזכור שאתה יודע מה קורה לגוף שלך ותנסה להקשיב לו!

14/06/2007 | 15:19 | מאת: Joe

אני מודה לך מאוד מנדי על התמיכה,ההשקעה והעזרה. אני אמשיך לעדכן ומקווה רק לטוב! זה היה שווה את העיכוב... :)