שריר מעוין מציק מאוד

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

04/05/2007 | 02:13 | מאת: אבי

שלום רק לך דוקטור, אני לא כל כך יודע איך להסביר לך את שאלתי אך אנסה. לפני חצי שנה הייתי עובד בהובלות רהיטים. ויום אחד הייתי במאמץ חזק מאד ופגמתי משהו בגב. חשבתי שזה יעבור לי עם הזמן ושזו סתם עייפות של השריר אך טעיתי, הכאב לא פסק. הלכתי לרופא לברר מה זה כי זה מונע ממני לעבוד יום עבודה רגיל עקב עייפות רבה. עשיתי CT גב מיפוי עצמות רנטגן צוואר שיצאו תקינים לגמרי. אורטופד משאר שזו בעיה בשריר הטרפז רומבוידום משמאל. כשאני נושם עמוק אני מרגיש את האיזור כואב ( באיזור עצם השכם) ניסיתי אתופן וכל מיני משחות למינהם שלא עזרו כל כך. הכאב עצמו לא חד ולא חזק אבל מאוד מעייף ולאפילו לרגע לא חולף ועושה אותי עייף מהחיים. כשהרופא מימש את האיזור עם האצבעות אני לא מרגיש כאב כלל אבל בעת ניסיון למתוח את המקום, לישר את הגב ובעת נשימה עמוקה אני מרגיש כאב פנימי. שאלתי היא מה את משארת שזה? אילו סוגי טיפול יש נגד זה? אני נואש ומודה לך על הזמן שאת מקדישה לי. תודה.

04/05/2007 | 15:55 | מאת: דניאלה

אבי שלום,ראשית רציתי לאמר שאני מבינה שכאב, אפילו אם אינו חזק, אך טורדני, מתמיד ומפריע לתפקוד היומיומי יכול להיות מתסכל לפעמים, ולמרות שכולי תקווה שתמצא הסיבה ותצליח להיפתר ממנו לגמרי,בתור אדם שחי עם כאב שנים רבות, וכאב חזק למדי רוב הזמן, למדתי שלמרות שבוודאי שהייתי מעדיפה את חיי בלעדיו, הרי שניתן לנהל חיים די תקינים ושלמים גם איתו. קשה לתת חווד דעת אמיתית מבלי לבצע בדיקה או לראות את הבדיקות שביצעת עד כה, אם כי לפי מה שסיפרת, אכן נשמע שקיים קשר בין ארוע המאמץ לסיבת הכאב, והעובדה שה-CT והמיפוי תקינים שוללים בעיקר נזק לעצמות ומיפרקים ואאלי סחוסים, אך אינם מדגימים בצורה מספקת רקמות רכות יותר, כלומר שרירים, כך שאם הפגיעה הייתה החל ממתיחת שריר קשה-שזה לא יראה באף בדיקה ועד אולי קרע בסיבי שריר מסויימים,הבדיקות עדיין תהיינה תקינות, ובכל מאמץ חוזר לאיזור הזה, תחוש בכאב, וכתלות במידת הנזק הראשוני,וכמה נתת למקום לנוח,כך תהה מידת ומשך ההחלמה. יכול להיות ש- MRI של האיזור יכול יהיה לזהות דברים נוספים, אם כי בספק אחרי תקופה כזו, אבל אולי שווה לנסות-לצוואר ו/או לכתף בצד הבעייתי. אם עדיין הכל תקין, אז צריך יהיה להתרכז בהקלת כאב טובה, אפילו אם הסיבה לא חד משמעית, שכן לא תמיד ניתן בבדיקות להוכיח סיבת כאב, אך עדיין חשוב לשכך אותו ולחזור לתפקוד. הדרך הטובה לכך היא בעזרת צוות של מירפאת כאב, באחד מבתי החולים באיזור מגוריך. במירפאת כאב קיים צוות רב מיקצועי מיומן רב תחומי, שיוכל לתת לך מענה תרופתי, פיזיותרפי ותמיכה ריגשית, ולעזור לך להתגבר בכל המישורים על הבעיה הזו. בהצלחה, וזכור, אפילו אם הדרך ניראית לעיתים ארוכה עד מיאשת, אל יאוש, יש עוד הרבה מה לעשות ולסייע, נכון, צריך אורך רוח והתמדה, ולא תמיד זה קל, אבל בטוחני שיהיה טוב יותר, דניאלה

07/05/2007 | 15:51 | מאת:

שלום רב לך, נכון, אינני רופאה אך ברצוני להציע לך לפנות לטיפול במרפאת כאב כי נראה לי שהבעיה כרגע זה שרופאים שאינם מתמחים בכאב מנסים לטפל. זה לא נדיר כלל שבדיקות יוצאות תקינות למרות שיש כאבים אמיתיים וזה אחד הדברים המתסכלים בהתמודדות עם הכאב הכרוני. רופא כאב ינסה להקל עלייך ככל שניתן אך חשוב לדעת שגם רופא הכאב הטוב ביותר בעולם לא בהכרח יצליח למצוא את הטיפול או שילוב הטיפולים המתאים לך על הפעם הראשונה ועל כן חשוב לחזור כל פעם לאותו רופא כאב (כל עוד שיש קשר טוב עם הרופא) על מנת למצוא את ה"סוס המנצח" שיקל עלייך. אם תציין את מקום מגורייך אשמח לכוון אותך לרופא כאב באיזורך. כל טוב, מנדי