כדורי ARCOXIA90

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

24/12/2005 | 23:57 | מאת: דוד

שלום, אני סובל מכאבים חזקים בגב, בירך השמאלית ובברך השמאלי (שם הסחוס שחוק לגמרי). יש דלקת בעצמות הברך, בירך,ובחולית L5 הוצע לי לקחת כדורי ARCOXIA90 האם ניתן לקבל הסבר על הכדורים הללו. בברכת חג אורים שמח דוד

25/12/2005 | 09:23 | מאת:

שלום רב לך, ארקוקסיה זו תרופה אנטי דלקתיתNSAID מקבוצת התרופות COX-2 INHIBITORS. התרופה נועדה להוריד את הנפיחות ולהפחית את התהליך הדלקתי בכלל וכן לעזור לכאבים. זה אמור בין השאר לעזור למחלות וכאבי פרקים ולשחיקת סחוסים. יש אנשים שהתרופה עוזרת להם לכאבים בנוסף להפחתת הדלקתיות ויש אנשים שמרגישים שתרופות אחרות מהקבוצה של אנטי-דלקתיות עוזרות יותר-זה ממש אישי ועניין של ניסוי וטעייה. המלצתי אליך היא לנסות את התרופה למשך שבועיים ולראות אם זה עוזר. חשוב מאוד לדעת שחייבים לקחת את התרופה עם אוכל כיוון שהיא יכולה לגרום לכאבי בטן ללא אוכל כהגנה (זה נכון לגבי כל התרופות האנטי-דלקתיות בכלל כך שזה יהיה נכון לכל תרופה אחרת שתנסה בתחום זה). אם אתה רוצה מידע לא מחברת התרופות עצמה, תכנס לאתר של משרד הבריאות ושם תלחץ על מאגרי תרופות ותמצא את זה שמה. אופציה אחרת היא פשוט להכניס את השם "ארקוקסיה" ל GOOGLE .CO.IL. יש רק דבר אחד שאני מרגישה חובה מוסרית ליידע אותך-כרגע תרופה זו נמצאת תחת חקירה בארה"ב' (בעצם כל התרופות מקבוצת COX 2אך לא ה-COX 1 ) בנוגע לתופעות לוואי מזיקות אפשריות בנוגע למחלות לב אך בארץ היא מותרת לשימוש. אם תרצה עוד פרטים-אני כאן. סליחה שהתשובה שלי מורכבת אך למרות שאינני רופאה אני מרגישה חובה מוסרית שתדע את כל מה שאני יודעת על תרופה זו.

26/12/2005 | 21:44 | מאת: גלית

לדוד ומנדי שלום! היום אני אסיים את הכדור העשירי והאחרון של "ארקוקסיה", אני חייבת להודות שזה כדור טוב ומאוד הקל על הכאבים (אבל לא לגמרי) בשבוע וחצי האחרונים, הצלחתי אפילו לישון נהדר עם הכדור הזה!!! (איזה כייייייף!!!!!!) החיסרון שהוא נורא יקר ואני חוששת שלא אוכל לממן את הרכישה הנוספת... הוויוקס היה קצת יותר זול ולטעמי קצת יותר טוב מהארקוקסיה. חבל....