ניורונטין=גאבאפנטין, הוכנסה כבר מזמן לסל התרופות

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

24/12/2005 | 01:58 | מאת: בועז

בדיוק אותו הרכב, תרופה גנרית של "טבע" לתרופת ניורונטין

27/12/2005 | 17:12 | מאת:

הי בועז, בדקתי את הנושא ביסודיות ורק שתדע שלמרות שגאבאפנטין בסל זה אינו בסל בשביל כאב נוירופטי-רק בשביל אפילפסיה. העניין בבירור כרגע ואנו נפעל שישנו את ההתוויה גם לכאב נוירופטי. מקווה שאתה שורד בינתיים, מנדי

28/12/2005 | 01:42 | מאת: בועז

הי מנדי את צודקת, גאבאפנטין היתה כבר בסל כתרופת אפילפסיה וקראתי שעכשיו אישרו אותה גם לכאב (בשביל הסוכרתיים). לי אישית, סיפקו את גאבאפנטין לכאב ובמחיר המסובסד וגם החזירו לי עבור התשלום כי אני שייך לתאונות עבודה. כשרופא במרפאת כאב נותן לי מרשם לתרופה שיכולה להקל עליי את הכאב אז אני "מכריח" את הקופה לממן לי את התרופה. עכשיו אני רוצה להפגש עם רופאת הכאב שלי כדי שתיתן לי פרטים על התרופה החדשה כי הניורונטין (גאבאפנטין) לא עוזרת ובשבועיים האחרונים שוב תוקפים אותי הכאבים ובמיוחד בלילה כך שאני לא ישן הרבה. שאלה לי אלייך: אני יודע וגם את כתבת שבזמן שמתעסקים בפעילות שמסיחה את הדעת כמו ספורט לדוגמה אז הכאבים פוחתים בזמן העיסוק - ע"פ עובדה זו יש אמת בדבר שהכאבים הנורופטיים קשורים גם למצב נפשי, לא? האם היו מחקרים בנושא? לי ברור שיש בכאבים גם הרבה מעבר לנפשי אך שאלתי האם בדקו זאת ומה רופאים חושבים שאומרים להם שסובלים מכאב נוירופטי? תודה, ביי