טרמדקס-תרופה לשיכוך כאבים

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

22/12/2005 | 19:24 | מאת: שושי

שלום לכם! בעמוד הראשון של פורום זה כתבתי מכתב שנושאו הוא כאבים ברגל ימין כתוצאה משחיקה במפרק הירך ומפריצת דיסק, כמו כן סיפרתי שהרופאים ( עשרות ומתחומים שונים..) מתלבטים מהו הגורם העיקרי לכאב. לפני כשבועים קיבלתי זריקת אפידורל לגב תחת שיקוף כדי לראות אם מקור הכאבים הוא בגב. הזריקה לא עזרה לי... אתמול הייתי אצל הרב פירר כדי שימליץ לי על רופא.שאולי ממנו תצא הישועה. המבנה שבו נמצא הרב פירר ( הגעתי אליו דרך 144 ) הוא מבנה גדול ומפואר בבני ברק, שם הוא הפנה אותי לרופא שלדעתו הוא יעזור לי. אם אתם רוצים את שמו כתבו בפורום זה, כי אני לא יודעת אם מותר לכתוב שמות של רופאים. אני מספרת את כל זה כי הבטחתי לספר במכתבי לפורום זה. טוב ועכשיו לשאלתי: היום המליצו לי במרפאת כאב על תרופה בטיפות בשם טרמדקס. מינון בהדרגה עד 20 טיפות ליום + אקמול. אודה לכם ( מאוד, מאוד) אם תספרו לי על התרופה מנסיונכם: האם יש תופעות לוואי? האם היא עזרה למישהו? ועוד פרטים אם יש לכם. תודה, שושי

22/12/2005 | 20:23 | מאת:

שלום רב לך שושי, אני מאוד שמחה שחזרת אלינו. קודם כל, תרגישי בנוח לספר מה שאת רוצה ואם את רוצה לכתוב את שמו של הרופא שהמליץ לך הרב אולי כדאי לך לראות אם מישהו מאיתנו מכיר אותו. לגבי הטרמדול (החומר הפעיל), זוהי תרופה הניתנת לכאב בינוני עד חזק על מנת להפחית את הכאבים. יעילות התרופה היא מאוד אישית ותלויה בסוג הכאב (לא בהכרח לסיבת הכאב). כדאי לך מאוד לנסות, במיוחד בצורה של טיפות כיוון שזה משפיע הרבה יותר מהר מהתרופה הזהה בצורת כדורים. התרופה יכולה לגרום לתופעות לוואי הרגילות כמו סחרחורות, בחילה, עצירות וכו' אך בדרך כלל כל התופעות חולפות תוך זמן קצר כאשר הגוף מתרגל לקיום התרופה בתוך זרם הדם שלו. ייתכן שהשילוב עם אקמול הינו שילוב מוצלח שישפיע בצורה טובה יותר מטרמדול לבד. אני ממליצה לך בהחלט לנסות לפחות לשלושה שבועות ולראות אם זה עוזר. יש אנשים שסבלו מכאבים בעצמות וכו' בצורה דומה לך אשר התרופה הזאת בהחלט הקלה עליהם. אם את רואה שזה עוזר אך לא מספיק-כדאי לך לדון עם הרופא על העלאה במינון אך אסור להתחיל ישר עם מינון מאוד גבוה כיון שאז הגוף יגיב בצורה קיצונית יותר ואת תצאי מאיזון. אני לקחתי את התרופה לפני הרבה שנים כך שאם יש לך עוד שאלות-אני לרשותך. אני יודעת שבטח תלית הרבה תקוות בזריקה ושהדבר מדכא ומאכזב מאוד-אין ספק שהתקוות והאכזבות שבאות אחריהן קשות. אם זאת, תנסי לתת לתרופה החדשה הזדמנות ולהתמקד בנסיון לשאת את הכאבים ולא להילחם בהם...קל לכתוב אבל קשה לבצע אה??? כל טוב לך...

23/12/2005 | 16:59 | מאת: שושי

למנדי שלום! תודה על התייחסותך המהירה והמפורטת. שם הרופא שהומלץ ע"י הרב פירר הוא: פרופ' שמואל דקל הוא עובד באיכילוב ויש לו קליניקה ברמת גן. אם משהו שמע או מכיר, אשמח לקבל חוות דעת. באשר לי זהו עוד רופא מבין העשרות שאני פוקדת זה 3 שנים... תודה , שושי