נואשת לגמרי.....

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

10/01/2007 | 22:56 | מאת: נואשת

עזרה בבקשה אני סובלת כבר שנתיים מכאבי בטן מחרידים ודחף להשתין , נהרסו לי כל החיים!!! עליתי 30 קילו הייתי אדם ספורטיבי והפכתי לאדם שאינני מכירה ,התגלה אצלי דלקת כרונית בשלפוחית ונראה לי שהתרופה היחידה זה לקפוץ מהגג אני כבר שנתיים ישנה ובוכה מכאבים מרוב תיסכול לקחתי לפני כמה חודשים כ50 כדורי נורופן ב 3 ימים ,שנאלצתי להגיע למיון בגללם אין לי מי שיכוון אותי , כי אין לי הורים או קרובי משפחה והחבר שלי דיי חסר אונים לגביי הצילו מה לעשות אנא עיזרו לי

11/01/2007 | 01:41 | מאת: דניאלה

שלום,אין ספק שהכאב,אי הוודאות, הבדידות כולם יכולים לדחוף לתחושת תסכול, אין מוצא ויאוש, פעמים רבות הדברים אינם כה נוראיים כפי שהם ניראים לאדם השרוי במצוקה, וחשוב להבין כי עד כמה שהכל אולי נראה כעת שחור, יש תקווה, והגיע הזמן להתחיל להאחז בה. לא הבנתי מדברייך האם עברת ברור, או האם את מטופלת כלל באופן קבוע להקלה (או מה את נוטלת לשיכוך כאב,פרט מאותם 3 ימים בהם השתוללת ולקחת כמות הרעלתית של כדורים,). הערת אגב לגבי אותו ארוע שאני מתקשה להבין גם כן, האם זה היה בשוגג כי לא ידעת מה לעשות מרוב כאב ואיבדת שליטה?, או בתת מודע כפי שהזכרת את בדברייך בשלב מסויים כבר לא היה לך איכפת ורצית כבר "לקפוץ מהגג" העיקר לגמור עם הכל?! במידה ולא עברת ברור. הייתי משלימה בדיקות מקיפות ע"י אורולוגיה וגינקולוגיה (רופא נשים).באורולוגיה יכולים לבצע בדיקות של אורודינמיקה לראות עם אין בעיות הקשורות לכיוומיות של כיס השתן ולוודא שהכאב והבעיות המתן השתן אינן קשורות לדלקות למשל. רופא נשים למשל, ישלול בעיה אגנית הגורמת לתלונות הללו. דבר נוסף, נראה לי כי תמיכה נפשית מיקצועית תוכל בהחלט לסייע לך. אדם שתוכלי לפרוק איתו את העומס הנפשי שמעיק עלייך כ"כ, ביחוד לאור דברייך כי מערכת התמיכה שלך חסרה. לא הסברת מדוע עלית במישקל? את פחות פעילה .? אוכלת יותר? או אין לכך סיבה ברורה? כי אם לא ברורה גם העלייה במישקל אולי גם זה חלק מהעניין של תלונותייך, ואם כך, אז פרט מאורולוג וגיניקולוג, הייתי מתייעצת גם עם רופא פנימאי מומחה.(או אנדוקרינולוג) אם לאחר השלמה של כל הבדיקות הנידרשות, כולן תהיינה תקינות לחלוטין, ועדיין לא יהיה פיתרון מאחד מכיוונים אלו והכאב יתמיד, קיימים מצבים של כאבים אגנים כרונים לא מוסברים,ואם זה יהיה המצב יתכן כי פנייה לטיפול במירפאת כאב תוכל בהחלט לסייע לך. בכל אופן, עד כמה שקשה לראות קדימה כשמרגישים, עלייך להאמין שיהיה יותר טוב. כל מה שצריך לעשות זה לגייס את הכוחות ולמצוא את הנתיב הנכון שלך. נכון, הדרך עשויה להיות ארוכה ופתלתלה, עם עליות ומורדות, לאט לאט ,יום-יום בהתמודדות לומדים, להנות מכל ניצחון, קטן ככל שיהיה,להעריך,להאהוב ולצפות לרגעים הטובים, ולעבור פשוט את אלו שאינם טובים, למען אותם רגעי חסד. יתכן וחלק מהדברים נשמעים לך מרוחקים, או פילוסופיה בגרוש, אך זו האמת. וכולי תקווה שבעוד זמן מה, כשתהיי במקום נפשי, גופני והתמודדותי אחר, אולי גם תחושי את אחרת. מחזקת בהמון תקווה, דניאלה

13/01/2007 | 11:21 | מאת: מירי א.

לנואשת כדי לקבל עידוד ותמיכה - הגעת בדיוק למקום הנכון! רובנו חווים/ות את הייאוש של הכאב שאין לו פתרון רפואי (בד"כ) לכאב אפשר להתאים תרופות שישכחו אותו. אבל לפני זה את חייבת להשלים ברור רפואי עם מומחים - בכל קופות החולים יש אפשרות להתיעץ עם רופא מומחה - את יכולה להתייעץ לגבי כך עם רופא/ת משפחה או עם גניקולוג/ית. מנסיוני , כשרע וכואב ולא רואים פיתרון באופק, הייאוש מתגבר, אבל נסי כמו כולנו, למצוא דבר אחד טוב (לפחות אחד) שבשבילו כדאי להמשיך - לי נולד אחיין חדש. כשרע לי במיוחד, אני פותחת אלבום תמונות שלו - מייללת מכאב ומנשקת אותו בדימיוני וחושבת על המפגש הקרוב איתו וחצי מהיאוש עובר. גם התחביב שלי - צילום, מצליח לפעמים קצת לעודד. כל תמונה טובה שאני מצליחה לצלם, אני אומרת לעצמי - אם יש לי כזה כישרון - ודאי כדאי להתעודד בשבילו! כפי שכבר נאמר באתר - אנחנו רק חברים שלך וחברים לצרה משותפת ששמה "כאב" - את הטיפול הרפואי את חייבת לקבל מבעלי מיקצוע ויש טובים וגם נחמדים! אנחנו תמיד כאן בשבילך כדי לעודד ולחזק!

18/01/2007 | 13:57 | מאת:

שלום לך, צר לי כל כך על הסבל שאת עוברת ועל התחושות הקשות שהן כה מובנות. בין שאר בעיותיי יש לי כאבי תופת גם כן באיזור הקיבה וכו' ואני יודעת עד כמה שהכאבים הללו קשים ומשתלטים על כל הגוף והנשמה. עם זאת, ניתן ללמוד לחיות עם הכאבים הללו וצריך גם לקבל טיפול הולם לכאבים הללו ונוירופן לא נראה לי כפתרון ההולם. אני תומכת בהמלצה של דניאלה על השלמת הבירורים, ובדיקות אורולוגיות כמו בדיקה יורודינמית שאיננה נעימה בכלל אך חשובה מאוד. לידעתך, ישנם רופאים המתמחים בתחום הזה - למשל במחלקת גסטרו' של בית חולים איכילוב שם יש להם גם ציוד לבדיקות מקיפות ומבינים בבעיות של כאבים וכו' עם הם קשורים למערכת הגסטרו'. בנוסף, לדעתי, ואינני רופאה, יש מקום גם לטיפול במרפאת כאב מכיוון שהכאבים, ממה שאת מתארת, הם הדבר הכי קשה להתמודדות. תמיכה זה דבר מאוד חשוב ואני ממליצה לך בחום לפנות לטיפול אצל פסיכולוג רפואי המבין הן את הצד הרפואי והן את הצד הנפשי ויכול ללמד אותך שיטות להתמודד יותר טוב עם התקפות הכאבים. הרבה הצלחה ותזכרי שאת לא לבד - כולנו כאן חווים דברים דומים ותומכים האחד בשני. מנדי