כאבים באזור הבטן התחתונה-צד-שמאל.

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

05/12/2006 | 10:14 | מאת: ציון דיין

שלום: יש לי כאבים כרוניים באזור הבטן התחתונה צד שמאל,ומאוד מפריע ומטריד. מה זה? כיצד ניתן לטפל בכאבים אלה? בברכה: ציון דיין-052/3124083

05/12/2006 | 15:49 | מאת: דניאלה

ציון שלום.פעמים רבות אי הידיעה מדוע קיים כאב מטרידה הרבה יותר מאשר הכאב עצמו,וכאשר מניחים לשאלות של הלמה? ומתרכזים יותר בהקלה ואיכות חיים מתוך הכרה שלא תמיד הסיבה ידועה ולא תמיד נוכל לזהותה, פעמים רבות ההקלה מגיעה במקביל. עם זאת, חסרים פרטים רבים בדבריך, כמה זמן אתה סובל? האם פנית למישהו? האם ביצעת איזשהו בירור כלל? האם הבדיקות היו תקינות-במידה ובוצעו? האם יש תסמינים נילווים, כגון, שינויי בסידרי היציאות,ירידה במישקל, חוסר תיאבון וכדומה? אם למשל התשובה לשאלה האחרונה היא חיובית, ו/או טרם ביצעת עד כה כל ברור אצל רופא מומחה, אז בשלב ראשון הייתי הולכת ומבצעת את הבדיקות הדרושות לוודא שאין באמת שום בעיה דחופה או רצינית, ורק אם אכן כל הבדיקות תשלולנה זאת, אזי דבריי בפתיח עודם תקפים. יש להבין כי כאבים באיזור שאתה מתאר, יכולים להיות החל מכאב "פשוט" (אין הכוונה חלילה של זלזול בכאב, כי עבור זה החש אותו כל כאב הוא כאב, הכוונה, שאינו על רקע של בעיה חמורה, אלא סיבה כמו גאזים, מעי רגיז וכו'),וכמובן כלה בבעיות שעשויות להיות משמעותיות ודורשות איבחון וטיפול. אם תרצה לספק פרטים נוספים, אולי אוכל לסייע מעט יותר. בינתיים, מקווה שתרמתי יותר מאשר בילבלתי, דניאלה

06/12/2006 | 13:18 | מאת:

שלום רב, אינני רופאה אך חשוב לי לציין שכאבים מן הסוג שאתה מתאר יכולים לנבוע מסיבות שונות- חלקם אקוטיות שדורשות טיפול מיידי וחלקם, לא בהכרח אך בלי בדיקה אי אפשר לדעת ולכן צריך לברר זאת בבדיקות וכו'. אני מציעה לך בחום לגשת לגסטרואנטרולוג על מנת לעבור את הבדיקות הנדרשות והייתי מתחילה כצעד ראשון מהיר ככל האפשר עם רופא המשפחה שלך. עדיף להיות בטוח מאשר להדאיג את עצמך. לא כדאי לסמוך אך ורק על מידע שמתקבל דרך אתרים או פורומים. בהצלחה!