לקח לי הרבה זמן להבין ולהפנים שזה לא סתם חרדה,

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

02/12/2006 | 14:35 | מאת: יואב

...שמה שאני סובל ממנו הוא כאב כרוני. אני בן 26, וסבלתי לפני כשני וחצי, לראשונה בחיי, מהתקף חרדה. אובחנתי כהיפוכונדר וכסובל מהפרעה טורדנית כפייתית, אבל כל אלה פחתו בהשפעתם על חיי והם אינם באים לידי ביטוי בצורה שמפריעה לתפקוד בחיי. הכאב כן. נשארתי עם כאב, שכל פעם שניסיתי להסביר אותו לרופאים או לחברים, לא הצלחתי להסביר ולא הצליחו להבין אותי. חשבו שאני ממציא לעצמי כאבים. יש לי מעין מיחושים בתוך הראש, כאילו המוח נמצא על אוברלואד. עוררות יתר ואף כאב בגפיים העליונות והתחתונות, שינה בלתי סדירה כתוצאה מהשרירים העירניים והנמתחים להם, מהלחץ על המוח. ניסיתי סרוקסאט דרך הפסיכיאטר ובשורה התחתונה, הוא לא עוזר. ניסיתי אותו למשך כשנה במינונים הולכים ועולים. אחרי שגיששתי כאן בפורום אני מרגיש שמקומי אינו עם הסובלים מחרדה, אלא איתכם - הזדהיתי ברמות עמוקות עם הכותבים על כאבים עצביים, כי אני חש שזה בדיוק מה שאני מרגיש - ולא הצלחתי לתאר בפני אחרים. למי אני פונה עכשיו? למרפאת כאב? הם מטפלים בכאב ממקור עצבי? הם יתכן שאני סובל מפיברומיאלגיה שהתפרצה כתוצה מהחרדה העצומה בה שריתי? האם מטפלים במרפאת כאב באמצעות תרופות פסיכיאטריות כגון סימבולטה, שאני מאוד רוצה לנסות? אני מבולבל ומיואש. כל מה שאני רוצה הוא לחיות את חיי כפי שהיו, בלי כאבים שלא נותנים לי מנוח - פרט לרגעים קצרים וקסומים. יואב.

02/12/2006 | 18:47 | מאת: נכה צה"ל מהצפון

שלום לך יואב !! אכן כן אתה חייב להגיע למרפאת כאב. שם באמת יוכלו לעזור לך . בהצלחה

03/12/2006 | 15:02 | מאת:

שלום לך יואב, זה בוודאי מאוד מפחיד להיות במצב שבו אתה נמצא - גם החרדה, גם הכאבים וגם ה- O.C.D לא משנה מה המקור לכאבים - בין אם המקור לכאב הינו נפשי או פיזי - התוצאה זהה - האדם חווה כאב ויש לטפל בכאבים בצורה הטובה ביותר. לדעתי, כדאי לך למצוא צוות מטפל שיהיה מורכב ממומחה ממרפאת כאב יחד עם פסיכיאטר/פסיכולוג רפואי וכו' על מנת שוכלו לתקוף בכמה זוויות בו זמנית את הכאב וכל מה שמתלווה לזה. ישנן עוד תרופות חוץ מסרוקסט שמסייעות גם לחרדה וגם לכאבים עצמם כך שבצורה כזו "אתה הורג שני ציפורים במכה". לידיעתך, גם כאשר הכאב הוא בעל מקור פיזי לגמרי, מצבי נפש משפיעים מאוד על הכאב - כאשר אנו במצבי חרדה, דיכאון וכן הלאה - אופי הכאב הינו שהוא מתגבר במצבים הללו ואז יש לא רק לטפל בכאב עצמו אלא לנסות למצוא דרכים להמעיט את המצבים שבהם מגיעים למצבי חרדה, כפייתיות וכן הלאה. אין ספק שאתה בוודאי מרגיש לפעמים שאתה סובל מזה שיש לך גם כאבים וגם בעיות נפשיות הקשורות כי אז מי מטפל במה??? אבל, הגישה בטיפול בכאב בכלל, ללא קשר למקור, הינו לטפל בצורה רב-תחומית בדרכים שונות, גם נפשיות בכאב. על כן, אני ממליצה לך לפנות למרפאת כאב ולמצוא פסיכיאטר שיהיה מוכן לפעול יחד עם מרפאת הכאב. לבינתיים תזכור שלמרות שאתה וודאי מרגיש מאוד לבד - אנחנו פה מבינים מה זה לחיות בכאבים....

04/12/2006 | 08:27 | מאת: יואב