כאבים נוירופטיים

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

16/12/2005 | 11:28 | מאת: ר.ת

שלום מנדי בררתי באינטרנט והתרופה שאת מצחיעה היא לאלה הסובלים מכאבים אלה כתוצאה מסכרת או שלבקת חוגרת. האם היא מתאימה להעייתי לאחר ניתוח המנינגיומה? כמו כן המלצת על קבוצת תמיכה, אפשר לקבל פרטים נוספים. שבת שלום

16/12/2005 | 12:27 | מאת:

שלום רב , לפי מה שאמרו לי התרופה מתאימה ונבדקה על אנשים עם כאבים נוירופטיים מכל הסוגים הכולל את הצורה שאת חווה אותם. אני אברר שוב פעם עניין זה עם מישהי בכירה מעולם התרופות שבקיאה בכל המחקרים שנערכו עם תרופה זו ואחזור אלייך לוודא את העניין. לגבי הקבוצה-הולכת להיפתח אחת בתל אביב ואחת בירושלים. הרעיון מאחורי זה שילוב של תמיכה נפשית ושילוב של טכניקות ללמוד להתמודד עם הכאבים לבד כמו דמיון מודרך (למעשה זה כלים של היפנוזה עצמית). הקורס מורכב מחמישה מפגשים ומועברים ע"י פסיכולוג רפואי בשילוב איתי-כאדם הסובל מעצמו מכאבים כרוניים וכמישהי שעברה הכשרה בהנחיית קבוצות תמיכה. אם תרצי להצטרף אשמח אם תשלחי לי מייל עם כל הפרטים שלך. [email protected] אשמח מאוד לראות אותך בקבוצה הבאה...

19/12/2005 | 12:02 | מאת:

שלום רב לך ר.ת, בדקתי עם המומחים והחומר שאת קראת באינטרנט לגבי התווית התרופה החדשה לכאב נוריופטי-התשובה היא כזו: האתר שאת קראת הוא לגבי ארה"C-בארה"ב הם החליטו להגביל את השימוש רק לשני ההפרעות שציינת. לעומת זאת, בישראל ובאירופה בכלל יש לזה אישור לשימוש לכל סוגי הכאבים הנוירופטיים. המחקרים מראים הצלחה עם כאב נוירופטי ממקורות וסיבות שונות ומגוונות. אני מקווה שתשובתי מבהירה את העניין.