בחילות והקאות-בהול!!!

דיון מתוך פורום  סרטן השד

14/03/2004 | 15:22 | מאת: גילי

שלום רב, איצי חולה כשש שנים בסרטן השד. לפני כשנה המחלה חזרה ואף התפשטה.( ישנן גרורות בעור)כל אותה תקופה היא תפקדה כרגיל אומנם בצל המחלה והטיפולים, אך ללא קושי יחסית. בחודש וחצי האחרונים היא החלה להקיא מספר פעמים ביום. תחילה האונקולוג אמר שזוהי תופעת לוואי מטפולי הכימותרפיה( היא נטלה כדורי אקסלודה ) אך משזה המשיך הוא הפנה אותה לביה"ח.בביה"ח נאמר לנו שסביר להניח שזוהי תופעה של המחלה ללא כל קשר לנטילת הכדורים ושאין מה לעשות כנגד התופעה ושזה ילך ויחמיר. בבדיקת C.T נמצא ממצא בחדר הרביעי ורק בבדיקה MRI יאבחנו זאת בוודאות. בכל מקרה בשל מצבה אף אחד לא ינתח. היא סובלת, ירדה במשקל באופן דרסטי ואיבדה את עצמאותה. שאלתי היא, איך אפשר להקל עליה בכדי שלא תסבול? האם אפשר לעצור את ההקאות? שמתי לב שהמזון אותו היא אוכלת לא מתעכל והיא מקיאה אותו בשלמותו. האם ההקאות מבשרות רעות? האם ייתכן שההידרדרות כה מיידית? אותה על תשובה בהקדם.

14/03/2004 | 15:40 | מאת: M

גילי לפי מיטב ידיעתי - קורטיזונים במינונים די גבוהים אולי אפילו בעירוי עשויים לשפר את המצב. מאחל לכם בריאות וכוח.

14/03/2004 | 20:49 | מאת: ד"ר נועה בן ברוך

המצב שאת מתארת דורש התיחסות מהירה, יתכן ויש לה גרורות במח עם יתר לחץ תוך גולגלתי הגורמים להקאות והדרדרות מהירה כפי שתארת. יתכן ויש פיזור של הגידול לקרומי המח. יש מקום ליעוץ אונקולוגי/נוירולוגי דחוף חוזר, לשקול אשפוז טיפול בסטרואידים וטיפול קרינתי למח. אם נשללת האפשרות של גרורות למח או קרומי המח יש צורך בברור גסטרואנטרולוגי עם בצוע אנדוסקופיה לשלול בעיה בקיבה. פני לרופא האונקולוג המטפל של אמך בהקדם.

15/03/2004 | 08:46 | מאת: גילי

ד"ר בן ברוך שלום, ראשית אני מודה על תשובתך המהירה ואבחנה המדוייקת למרות שלא ראית את התיק הרפואי. אימי הגיעה לביה" ואושפזה במחלקה פנימית, מהרגע הראשון לאישפוזה ועד לשחרורה ( כשבועיים) לא נעשו בדיקות מלבד C.T עם המלצה ל-MRI. חשבנו לאשפז אותה בבי"ח אחר שנמצא במקום מגורינו ואף יותר מתקדם. השאלה היא איך אנו דורשים שיבצעו את הבדיקות אותן ציינת? בעת אישפוזה דרשנו בדיקת אנדוסקופיה ונאמר לנו שאין צורך ושזוהי בדיקה קשה עבורה. מה עושים? איך בכל זאת מקלים עליה? הסבל שלה רב ואנחנו עומדים מנגד ולא יכולים לעזור. יש לי תחושה שכל יום שעובר מסוכן עבורה. אודה על תשובתך, גילי.

22/03/2004 | 12:27 | מאת: צביקה ר.

שתנסה להשתמש ב Point4Life אפשר לקבל דוגמא חינם בבית החולים בו היא מטופלת ראי את ההודעה על עייפות ותשישות ותופעות לוואי בעמוד 321

מנהל פורום סרטן השד