מוצרי סויה וטופו - שאלה לגובי ונדב

דיון מתוך פורום  סרטן השד

16/12/2003 | 12:43 | מאת: מיכל

שלום לפנ כשלושה שבועות עברתי כריתה חלקית . (גידול רגיש לאסטרוגן)מקבלת טומקסיפן ואמורה לעבור הקרנות. אני שותה חלב סויה (כוס וחצי ליום) מזה כשלוש שנים והומלץ לי לאכול מידי פעם טופו. מאחר ויש דיעות שונות לגבי סויה וטופו במיוחד לנשים עם סרטן שד אשמח לקבל את חוות דעתכם בנושא. תודה מיכל

לקריאה נוספת והעמקה
16/12/2003 | 13:11 | מאת: אריק

כוס וחצי ליום מזכיר לי את האמא היהודיה המשקה את ילדיה בשתי כוסות חלב ליום (בוקר וערב). יש אכן חילוקי דעות בין החוקרים על השפעת הסויה על נשים חולות סרטן עם "רגישות" לאסטרוגן, והוויכוחים עדיין נמשכים... בסין ויפן מאמינים שהסויה יעילה גם נגד סרטן השד. לכן, כדאי אולי להיזהר ולא להגזים באכילת סויה ומוצריה. מצ"ב מידע חשוב נוסף הקשור לנושא זה : חוקרים בדקו מדוע נשים במזרח אסיה לא חוות תופעות מציקות של גיל המעבר ומצאו שכל ההבדל טמון בסויה – הסויה עשירה בפיטו-אסטרוגנים בדומה להורמון הנשי, והיא למעשה תחליף הורמונלי מן הטבע. אכילה קבועה של סויה ומוצריה מועילה למניעת תופעות גיל המעבר אצל נשים, ואצל גברים היא מורידה את שכיחות סרטן האשכים והערמונית (פרוסטטה). המוצרים המומלצים ביותר הם הטופו ,חלב ומעדני סויה. קציצות ושניצלים עשויים סויה מכילים כמות מועטה של פיטו-אסטרוגנים. הטופו עשיר מאוד בברזל וחלבונים, ולכן הוא חשוב גם לבריאות הכללית של האדם. הטופו הגולמי הוא חסר טעם, ולכן מומלץ להכין או לקנות טופו מתובל. הסויה גם ידוע כמפחית כולסטרול "רע". סויה - בריאות גנוזה בגרגרים קטנים ותעשיה הרסנית בצידה פולי הסויה מוכרים מזה אלפי שנים בסין הרחוקה ובארצות המזרח האחרות, ויש התולים בגרגרי הסויה את בריאותם של תושבי סין ויפן - מחלת הסרטן כמעט ולא הגיעה למחוזות אלו בהם מתגוררים מיליארדי בני אדם. מה שפחות מוכר הם המוצרים המודרניים המופקים מפולי הסויה : טופו, חלב, גבינה, שמן, רוטב, חטיפים, מזון תינוקות. הסויה ידועה גם בשם : Glycin Max. הסויה נחשבת למוצר הצמחי היחיד אשר עשיר במינרלים ובחומצות אמינו חשובות המצויות אך ורק בבשר מן החי - חלבון מלא ללא שומן וללא כולסטרול. למרות עושרה התזונתי, יש בסויה מעט שומן, וכולו שומן לא מזיק (בלתי רווי). הסויה גם עשירה במרכיבים (איזופלבונים) המחזקים את המערכת החיסונית ומעכבים התפתחות תאים סרטניים. מוצרי הסויה מומלצים כתחליף להורמון האסטרוגן אצל נשים בתקופת גיל המעבר במטרה להתמודד עם תופעות הלוואי מהן סובלות חלק מהנשים : גלי חום, הזעות ותופעות נוספות. בנושא זה קימת מחלוקת, כאשר מספר מחקרים הראו שהסויה עלולה להזיק לחולות סרטן שד, בעיקר אלו עם רגישות לאסטרוגן (הסויה מכילה פיטואסטרוגנים). יש מחקרים המוכיחים את רגישותם של תינוקות לסויה, ובעיקר לפורמולה הצמחית המעובדת הנמכרת בחנויות. ההנחה היא שחלב עיזים הוא תחליף חלב אם טוב יותר לתינוק מאשר חלב סויה או חלב פרה (חלב פרה לא אורגני מכיל גם אנטיביוטיקה והורמונים המוזרקים לפרות כדי להגביר את תנובת החלב). מוצרי הסויה הפכו ללהיט ב- 50 השנים האחרונות בארה"ב ,ובשנים האחרונות יש חדירה מאסיבית גם לשוק הישראלי. את ההצלחה מלווה תעשיה אדירה אשר עורכת בסויה תהליכי עיבוד מורכבים, ונוטלת ממנה את כל המרכיבים הטבעיים הטובים, ומוסיפה מרכיבים מזיקים ומסוכנים. כל מוצר מעובד כגון : שניצל סויה, אשר מופק בתהליך של חימום וחימצון (טיגון) עם תוספת כימיקלים למיניהם למעשה מגיע לבית היצרן ללא האיכויות הטבעיות של הסויה,ועם מרכיבים זרים המצויים במוצרים תעשיתיים אחרים. גם שמן הסויה הנחשב בעיני רבים כשמן איכותי נטול קלוריות, הוא למעשה מוצר שעבר תהליכי חימום, שריפה ועיבוד. לסיכום : פולי סויה טבעיים מומלצים מאוד לצריכה. כל מוצר אחר שעובר עיבוד של הסויה ובתכולתו רשום שהוא מכיל : חלבון סויה, שומן סויה, שומן מוקשה או כל ניסוח דומה אחר הוא מוצר שמן הראוי להימנע מהכנסתו לגוף.

16/12/2003 | 20:26 | מאת: גובי

שלום מיכל, מצרף קישור למודעה שפרסמתי בעבר בנושא. מעבר לזה את יכולה לערוך חיפוש בפורום למילה סויה. גובי http://www.doctors.co.il/forums/read.php?f=146&i=39528&t=39292

מנהל פורום סרטן השד