דחוף - קרצינומה

דיון מתוך פורום  סרטן השד

27/11/2001 | 13:02 | מאת: מלכה

לאחר שאלותי בתחילת החודש לגבי הגוש הנמצא , להלן התפתחות העניינים: ובכן היום הגיעה תוצאת הביופסיה והיא אינה מעודדת. להלן התוצאות: INFLTRATING DUCT CARCINOMA GRADE 3 אחוז צביעה לאסטרוגן ופרוגסטרון - 0% מהתאים. להזכירכם הגוש בגודל 2.2 - 2.8 ס"מ בשעה 2 . מה עושים עכשיו? מה סיכויי ההחלמה בשלב זה? אני על סף היאוש הטוטלי. תודה מלכה

28/11/2001 | 17:52 | מאת: דר' בן אהרון

מלכה שלום, הממצאים מלמדים על גידול חודרני של השד, דרגה 3 והיעדר קולטנים לאסטרוגן הם פרמטרים המגדירים את אופיו הביולוגי של הגידול. הגידול לפי מימדיו מדורג בשלב 2. מלכה, האם נעשתה לך ביופסית מחט? או שהגוש הוסר בניתוח, איך נקבעו מימדיו? הטיפול המומלץ הוא כריתה מקומית נרחבת, כפי שציינתי בעבר, וכן בתירת השומן בבית השחי- הסרת הבלוטות, למעשה, תוצאות הניתוח, וידיעה על הימצאות תאי גידול בקשרי הלשד מהווים את המדד המדויק ביותר לקביעת " תחזית". יחד עם זאת, משלב הטיפולים הקיימים בהחלט עשויים להשיג תוצאות טובות. אני מניח שהכירורג המטפל בך, והיודע את הנתונים הקליניים יוכל ליעץ לך באם ניתוח משמר שד מתאפשר באורח טכני מבלי לגרום לפגימה קוסמטית. בברכה,

28/11/2001 | 21:04 | מאת: מלכה

הגוש התגלה במישוש ובוצעה ממוגרפיה + U.S . בממוגרפיה הגוש הוגדר כבעל גבולות לא מוגדרים ובסמיכות רקמה גבוהה ברביע פנימי עליון בגודל 28 מ"מ, ב- U.S נראה גוש סולידי בקוטר 22 מ"מ. באולטראסאונד נבדקו גם בתי השחי ולא נראה דבר. ביצעתי ביופסית TRUCUT ונלקחו 5 דגימות תחת U.S מהגוש. והתוצאה הינה תוצאת הביופסיה. האם בכל מקרה יש לבצע כריתה גם באזור בית השחי? תודה

מנהל פורום סרטן השד