שאלה לגובי- צריכת זרעי פשתן ושמן פשתן

דיון מתוך פורום  סרטן השד

09/11/2003 | 22:05 | מאת: גאולה

גובי, האם נשים שהגידול שלהן רגיש להורמונים יכולות לצרוך אף הן את זרעי הפשתן, האם השמן לא מעודד במקרה זה את התפשטות הגידול (בגלל הרגישות להורמונים), כמו כן מה דעתך על צריכת סויה ע"י נשים עם סוג גידול כזה ? ד"א האם תוכל לציין את שם החברה הירושלמית שמשווקת את השמן, מה חשיבות האיחסון בקירור של השמן לפני פתיחת הבקבוק ? תודה על היעוץ גאולה

לקריאה נוספת והעמקה
10/11/2003 | 09:04 | מאת: גובי

שלום גאולה, אני מצרף כאן קישור להודעה קודמת בנושא. מקווה שזה יענה על שאלתך בנוגע לצריכת פשתן במצב של ER חיובי. באשר לשמן פשתן עצמו הוא לא מכיל פיטואסטרוגנים - ליגננים כמו הגרגרים (אלא אם כן הוא מועשר בליגננים, ככל שידוע לי בארץ אין סוג כזה של שמן) . לעומת זאת הוא מכיל אומגה 3 וערבובו במינונים מסוימים עם חלבונים עתירי גופרית גורמים לו להיות ממיס בסביבה מימית וזמין יותר לגופנו. הוא אז עשיר באלקטרונים אותם הוא תורם למערכת החיסון שלנו. השמן מאד לא יציב. הוא רגיש גם לט-מ-פ-ר-ט-ו-ר-ה, ולכן צריך לשמור אותו מקורר (עדיף פריזר). לחברה שמיצרת אותו קוראים "ירושלים". בגלל בעיות אחרות הקשורות לסויה, אני אישית ממליץ לכל אחד להשתדל ולצרוך ורק מוצרי סויה ממקור אורגני ושעברו התססה כחלק מתהליך יצורם כמו: רוטב סויה שהוכן בדרך המסורתית של התססה), מיסו, טמפה אורגני (מומלץ!!), נאטו. טמפה תוכלי להשיג במקפיאים של חנויות טבע טובות. לחולי סרטן המשתמשים כחלק מהפרוטוקול שלהם באנזימים פנקריאטיים או פרוטאוליטים, אסור לצרוך מוצרי סויה (וודאי לא מותססים) משום שהם מכילים כמות גבוהה של מעכבי פרוטיז (Protease inhibitors ).

10/11/2003 | 09:08 | מאת: גובי

http://www.doctors.co.il/forums/read.php?f=146&i=56002&t=55988

מנהל פורום סרטן השד