אחרי הבדיקות

דיון מתוך פורום  סרטן השד

16/10/2001 | 13:30 | מאת: N

שלום לכולם, ושוב אני פה לאחר הבדיקות. עשיתי 2 ממוגרפיות שהיו תקינות, והיום בבוקר עשיתי אולטרה סאונד שאומר: "בריבוע חיצוני עליון הודגם מבנה פיברוגלנדולארי, כביטוי סונארי לממצא קליני (במישוש). ללא ממצא נוזלי או סולידי". מה זה אומר? ד.א. בממוגרפיה הומלץ לבצע בדיקת FNA, מהי בדיקה זו? הכירורג שלי סירב להסביר לי מהי ולשלוח אותי אליה. בתודה מראש N

17/10/2001 | 09:22 | מאת: צוות אחת מתשע

שלום רב, אינפורמציה על בדיקת FNA- ביופסית מחט תוכלי לקבל באתר האינטרנט של עמותת אחת מתשע שכתובתו: www.onein9.org.il במדור מידע/מידע רפואי/ סרטן השד מהו? אם תתעוררנה שאלות נוספות אנא שאלי שוב בברכה

18/10/2001 | 14:20 | מאת: דר' בן אהרון

שלום רב, זה אומר , כי הבדיקה תקינה ולא אובחן ממצא חשוד. FNA זו בדיקה במחט עדינה המאפשרת שאיבת תאים מהאיזור החשוד בשד ובדיקתם ע"י הפתולוג. היות ואין ממצאים בבדיקות הממוגרפיה והאולטראסאונד ,אזי בדיקה זו נעשית ע"י הכירורג ולשיקולו. בברכה,

מנהל פורום סרטן השד