לד"ר בן ברוך דחוף ביותר
דיון מתוך פורום סרטן השד
שלום רב אני חולה בסרטן שד גרורתי לעצמות מופשט לכל החוליות אגן חלק מהצלעות גולגולת ועוד חליתי בסרטן שד לפני כשמונה שנים והמחלה חזרה לעצמות לפני כשנה וחצי. מאז טופלתי בפמרה במשך חודשיים המחלה היתה בהתפרצות לכן עברתי לכימו, לטקסוטר, אדרימצין, נוולבין, קסלודה כרגע אני בהפסקה מטיפולים כיוון הכל הטיפולים לא גרמו לנסיגה אני סובלת מכאבים חזקים מקבלת באופן קבוע MCR וכן מקבלת זומרה אחת לשלושה שבועות. הרופאה המטפלת הציעה לי לנסות תרופה בשם FALSODEX שהיא בגדר ניסוי אודהה לך באם תוכלי להשלים לי פרטים על התרופה וכן אם יש לך הצעה להמשך טיפול (הציעו לי לחילופין לקבל גמזר) תודה אולי
פסלודקס הוא טיפול הורמונלי, יש אפשרות ליעילות אם הגידול שלך הוא רגיש להורמונים ואם הגבת בעבר לטיפול הורמונלי. כנסי לאתר www.faslodex.com לפרטים נוספים. צר לי אך איני נוהגת להמליץ על טיפול דרך הפורום. אני צריכה לראות את כל המסמכים ומהלך המחלה לשם כך.
לאולי שלום אני לא רופאה אך אני קיבלתי השבוע את הזריקה הזו. אני חולה בסרטן השד כבר 4.5 שנים לפני כשנתיים נתגלו גרורות בעצמות. גם טופלתי בכימו ובכדורי פמרה ולאחר שהייתי תשושה מהכימותרפיה החלטתי לאחר שהתייעצתי עם רופאה בהדסה לקבל את הזריקה אחת לחודש. אני מקווה שהתוצאות יהיו טובות כמו כן אני מטופלת בזומרה אחת לחודש. הזריקה אכן נסיונית אבל מה יש לך להפסיד לדעתי הטיפולים הכימותרפיים מקשים על חיי היום יום והאם תוכלי לכתוב לי בת כמה את?
שלום הייתי מעוניינת לקבל פרטים לגבי הזריקה האם היו לך כאבים, תופעות לוואי וכו'? אני עדיין מחכה שהתרופה תגיע מחול. חג שמח
נא כיתבי האם מההתחלה היו לך גרורות בעצמות. אם לא - באיזה שלה היתה המחלה הראשונית שלך וכיצד גילית את הגרורות?
לאולי שלום אני גילתי את סרטן השד לפני כ-4.5 שנים הגוש היה 2.3 ס"מ ומתוך 20 בלוטות לימפה היתה אחת נגועה בסרטן. זה היה דרגה 2 ויחסית בהתחלה. טופלתי בכמותרפיה בשם ס.אם. אף. סידרה של 6 טיפולים ואח"כ ב-36 הקרנות. לפני הורדת הגוש עברתי כמובן בדיקות מקיפות שכולן היו תקינות ולא היו לי גרורות. לאחר כשנה וחצי בערך נתגלו גרורות בעצמות. ואז עברתי כריתה של השחלות והחליפו לי את כדורי הטמוקסיפן בכדורי פמרה וכן קיבלתי ארדיה אחת לחודש לחיזוק העצמות קרוב ל-שנה אחרי שנה היתה עליה בסמן המרקרים וטופלתי שוב בכמותרפיה בשם טקסטור קרוב ל-7 חודשים. כיום הפסקתי עם הכמותרפיה וקיבלתי זריקה יחסית נסיונית וחדשה בשם פזלודק אחת לחודש אני לא יודעת מה יהיו התוצאת שכן זה בגדר ניסוי וזה טיפול הורמונלי פשוט התייאשתי מהכמותרפיה שסבלתי ממנה יותר מאשר מהמחלה עצמה. באם תוך 3 חודשים לא תהיה תגובה לטיפול של הזריקה אחזור לכמותרפיה כנראה לאדריאמצין כי את הטיפול הזה טרם קיבלתי. מאחלת לך הצלחה אבל אל תדאגי יותר מדי כי הבנתי ושמעתי שאפשר לחיות עם גרורות בעצמות שנים. באם יש לך שאלה נוספת אשמח לענות לך (אני בת 42 ) וכשחליתי הייתי בת 37 צעירה יחסית. אין לי סיפור של סרטן שד במשפחה וילדתי בגיל 20 כך שלדעתי אני רחוקה מהסטטיסטיקה ודרך אגב יש לי גרורות רק בעצמות והסיטי נקי.
שלום הגרורות נתגלו לפני כשנה וחצי, ניתוח כריתת שד וטיפולים עברתי לפני כתשע שנים. במשך כשש וחצי שנים הייתי בסדר. אני מקבלת זומרה ומגייס 160 כרגע, ומחכה לזריקת ה- FALSODEX זאת לאחר תקופה של טיפולים כימותרפיים והקרנות. אני גם מקבל M C R 30 פעמיים ביום נגד כאבים חג שמח