שאלה

דיון מתוך פורום  סרטן השד

24/09/2016 | 09:19 | מאת: תמר

כשעושים ביופסת שד האם בביופסה זו ניתן לאתר גם בלוטות ממאירות בבית השחי ,ואם כן איזה סוג של ביופסת שד מאתרת בלוטות נגועות בבית השחי כי יש מגוון של ביופסות שד כגון ביופסת מחט ביופסת אקדח וכו..

06/10/2016 | 12:40 | מאת: פרופ' דינה לב

תמר יקרה, בזמן בדיקת ההדמיה לשד נבדק גם בית השחי בכדי לשלול קיום של בלוטות מוגדלות או חשודות. באם קיים ממצא כנ"ל בבדיקת הUS ניתן לבצע ביופסיה מבית השחי במקביל לביופסיה מהממצא בשד. הביופסיה נעשית בעזרת מחט טרוקאט בהנחיית הUS. מקווה שעזרתי, דינה

מנהל פורום סרטן השד