דיכאון אחרי סרטן השד

דיון מתוך פורום  סרטן השד

03/08/2016 | 14:25 | מאת: דנה ד

שלום רב, חליתי בסרטן השד לפני שנתיים וחצי. עברתי טיפולים כימותראפיים,כריתהשל שד שמאל והקרנות.בתקופה שלאחר הניתוח התחלתי להרגיש במועקות הולכות וגוברות ובשנה שעברה לקחתי ציפרלקס שעזר חלקית וגרם לי לעייפות והשמנה. ניסיתי גם שיחות עם עובדת סוציאלית וכלום לא עוזר. אני כבר שנה וחצי בלי שמחת חיים ופוחדת מהעתיד הרפואי והנפשי שלי. רציתי לדעת אם זה נורמלי שמתפתח דיכאון אחרי הסרטן, ומה עוד אפשר לעשות? אודה לך על התשובה

03/08/2016 | 23:23 | מאת: ד"ר אירינה קוצ'וק

דנה שלום, דכאון וחרדה תופעות די שכיחות במידה כזו או אחרת בנשים לאחר אבחנה של סרטן שד. חלק מהנשים יצליחו להתמודד עם התופעות אלא לבד, חלק צריכות עזרה מקצועית - טיפול פסיכולוגי, טיפול תרופתי. ציפרלקס לא תרופה יחידה שיכולה לעזור בתופעות אלא ולא תמיד תרופה המתאימה לכולם. במקרה כזה עדיף לפנות לפסיכיאטר- הם מומחים בטיפול תרופתי בדיכאון ויתכן ששינוי קטן בתרופה יעזור לך לאזן את המצב בברכה

מנהל פורום סרטן השד