זריקות להפסקת הווסת

דיון מתוך פורום  סרטן השד

13/12/2015 | 18:20 | מאת: ג'ני

שלום רב, אני בת 30 , חליתי בסרטן השד ואני לקראת טיולים כימותרפיים.. האם מומלץ תוך כדי הטיפולים לעשות זריקות להפסקת הווסת? אם כן למה זה מועיל? הרי כימו גם ככה יגרום להפסקת הווסת. תודה!

21/12/2015 | 17:11 | מאת: פרופ' גיל בר-סלע

ג'ני שלום, להפסקת המחזור יש שתי מטרות 1. במידה שרוצים לשמור על הפוריות, נמצא שהפסקת מחזור יזומה לפני הכימותרפיה מאפשרת ליותר נשים לשמור על הפוריות לאחר הטיפולים 2. בנשים צעירות מגיל 35 שסוג הגידול שלהם רגיש להורמונים, הפסקת מחזור יזומה ללא תלות בהפסקה הנגרמת מהכימותרפיה שיפרה את תוצאות הטיפול המניעתי לטווח הארוך.

מנהל פורום סרטן השד