שאלה בקשר להקרנות שד

דיון מתוך פורום  סרטן השד

17/10/2015 | 12:52 | מאת: ורד ששון

שאלה לדר' בן דוד. האם יש תופעות לוואי קוסמטיות ארוכות טווח לשד? שמעתי שיכול להיות "עור תפוז"? האם זה בר טיפול? שאלה שניה.. מה ההבדל בין הקרנה לכל השד לבין הקרנה מואצת חלקית לשד? מתי ניתנת כל אחת מהאפשרויות הללו? והאם יש שוני בסיכויים לבעיות קוסמטיות בעתיד? וכן לתופעות לוואי אחרות? תודה.

26/11/2015 | 08:45 | מאת: ד"ר מירב בן-דוד

ורד שלום, הקרינה אינה אמורה לשנות את השד באופן ע4קרוני, לעיתים יש תופעות לוויא התלויות בניתוח שבוצע, במספר ההקרנות, בגילך ובנפח הקרינה. צריך לדבר על זה במקרה ספציפי ואז אפשר להסביר טוב יותר. קרינה חלקית מיועדת לקבוצה מאד ספציפית של נשים עם מאפייני גידולים מסויימים, קטנים מאד, לא אגרסיביים וכדומה. ו-שוב, צריך לדעת בדיוק על מה מדובר... אני מציעה שתיפגשי עם הרופאה המקרינה שלך כדי לקבל עצה והסבר שמתאים לך באופן אישי. בהצלחה! מירב בן דוד

מנהל פורום סרטן השד