ממתינים או מנתחים ?

דיון מתוך פורום  סרטן השד

05/09/2015 | 23:37 | מאת: אור

בת 51 ברקע idc רצפטורים חיוביים her 2 שלילי .ממאירות 2 גוש 4 ס"מ בביופסיה בלוטה נגועה . פס סי טי לא הדגים מחלה מרוחקת . אונקוטייפ 17. מזה חצי שנה לערך מטופלת בפמרה וזולידקס , תהליך טרום ניתוח והקרנות. הגידול התכווץ בחצי לערך . שאלתי האם מנתחים ? או ממתינים עד שהגידול יעלם ? מלחיץ לחשוב שתאים סרטניים מטיילים בגופי ... תודה

09/09/2015 | 10:38 | מאת: ד"ר מירב בן-דוד

שלום אור, אחרי חצי שנה אפשר כבר לנתח. בדרך כלל מנתחים כשהגידול מפסיק להתכווץ, אבל בהחלט ניתן (אני מניחה, לא בדקתי אותך) לנתח כבר כעת. לא לשכוח שאחרי הניתוח צריך קרינה... בהצלחה!! מירב בן דוד

מנהל פורום סרטן השד