בדיקה אצל כירורגית

דיון מתוך פורום  סרטן השד

17/06/2015 | 22:37 | מאת: איבית

שלום רב, אני בת 40 והחלטתי ללכת לבדיקה אצל כירורגית מומחית של קופ"ח מכבי לביצוע שגרתי של שד. מעולם לא ביצעתי בדיקת שד אולי רק אצל רופאת נשים לפני 10 שנים. הרופאה בדקה אותי ולהלן הממצאים: שדיים סימטריות, ללא הפרשה או רטרקציה בפטמה. בשד שמאל נמושה מסה רכה בקוטר 2 ס"מ נמושה שפירה, לא נמושו גושים חשודים ברקמת השד, לא נמושו בלוטות אקסלריות. breast- normal examination לציין שאין במשפחה בכלל היסטוריה של סרטן השד. לא עברתי טיפולי פוריות ווסת בגיל 13. הבנתי מהרופאה שהבדיקה תקינה והיא מבחינתה שקטה. כשחזרתי הביתה עלו לי כל מיני שאלות כמו: 1. איך הרופאה יכולה לדעת רק ממישוש מה טיב המסה ? 2. מה הכוונה ל"מסה רכה - נמושה שפירה ? אודה לתשובתכם. אני מבולבלת וקצת חרדה.

22/06/2015 | 22:22 | מאת: ד"ר עודד אולשה

איבית שלום. לצערי על השאלות שאת מעלה יכולה לענות אך ורק הרופאה שבדקה אותך, אבל לפי מה שאת כתבת הרופאה לא חשבה שיש משהו חריג או שמעורר דאגה או שדורש בדיקה נוספת. השאלה שאת שואלת "איך היא יכולה לדעת?" היא שאלה פילוסופית ודומה לשאלה "איך את יודעת שההורה לא שתיין (אלכוהוליסט)?". למעשה אפשר לדעת לפי סימנים מסויימים ולפי הנסיון שלנו, אבל בשום דבר בחיים אין מאה אחוז. לפי כך צריך לבחור ברופא/ה שיש לך בו/בה אמון. בברכה, דר אולשה

13/07/2015 | 23:40 | מאת: eurhi

שלום לך, מניסיוני, יש מקרים שבהם הכירורג לא יודע בודאות. גם לי נאמר שנמשה גוש שפיר בגודל לפני כחצי שנה ובסופו של דבר לאחר ממוגרפיה, אולטראסאונד וביופסיה נמצא שאינו שפיר. כדאי בכל זאת לבדוק.

מנהל פורום סרטן השד