דלקת בציסטה

דיון מתוך פורום  סרטן השד

08/06/2015 | 02:09 | מאת: Mamo

שלום רב, לפני כשבועיים הרגשתי התקשות בשד ימני באיזור שבו יש לי מספר ציסטות, ( יש לציין שיש לי מספר רב של ציסטות בשני השדיים כבר שנים רבות ללא כל בעיות ) כעבור כשבוע השד הזה התנפח גדל והתקשה מאוד. נשלחתי לאקוגראפיה מאמוגרפיה והתחלתי טיפול באנטיביוטיקה. תוך כדי הבדיקה האקוגרפית הרופא ניקז במחט עבה מזרק שלם מלא בנוזל מוגלתי מציסטה אחת וארבעה מזרקים מלאים בנוזל חום מציסטה נוספת. הוא אמר שמכיוון שאני לוקחת כבר אנטיביוטיקה אין טעם לשלוח את הנוזל לבדיקת מעבדה. תוצאות הממוגרפיה והאקוגרפיה נמצאו תקינות על ידי אותו רופא, שאבחן תהליך דלקתי בציסטה. השד חזר לגודלו המקורי ושתי הציטטות גם כן. מחיפושי באינטרנט ראיתי שיש סוג של סרטן שד דלקתי והבנתי שמאוד קשה להבחין בין ציסטה מודלקת לסרטן השד הדלקתי. האם אכן כן? מה הן האינדיקציות לאבחנה? האם יכולה להיות אבחנה שגויה במקרה שלי? אשמח לתשובה. תודה מראש.

08/06/2015 | 13:29 | מאת: פרופ' משה שבתאי

שלום רב. למעשה קל מאד להבחין בין ציסטה מודלקת לבין סרטן שד דלקתי. אם הרופא שלך שאב תוכן של מספר ציסטות והשד חזר לגדלו המקורי, הסבירות לסרטן דלקתי הינה זניחה. בכל מקרה, עלייך לחזור לביקורת לרופאך עם אולטראסאונד חוזר בעוד חדשיים-שלשה. בברכה

09/06/2015 | 01:22 | מאת: Mamo

מנהל פורום סרטן השד