תוצאת ביופסיה

דיון מתוך פורום  סרטן השד

30/05/2015 | 11:58 | מאת: גלית

שלום רב, בעקבות גילוי ממצאים באולטרסאונד ובממוגרפיה נשלחתי לביופסיה. התוצאה היא: TRU CUT BIOPSY, 12 O'CLOCK: NO EVIDENCE OF MALIGNANCY FRAGMENTS OF BREAST TISSUE, SHOW FOCI OF SCLEROSING ADENOSIS, ELASTOSIS OF STROMA, FOCUS OF MODERATE HYPERPLASIA. HISTOLOGIC PICTURE RESEMBLES RADIAL SCAR LESION. אני בת 30 ובתהליך של טיפולי פוריות. דודתי מצד אמי חלתה בסרטן השד בסביבות גיל 50. הרופא שהפנה אותי לביופסיה ממליץ על הסרת הנגע בטרם המשך טיפולי פוריות. שאלתי היא: במידה ואחליט שלא להסיר את הנגע בניתוח, האם ניתן להמשיך עם טיפולי פוריות תוך כדי מעקב אחרי הנגע (אולטרסאונד/ממגורפיה/MRI) או שמא ההורמונים עלולים להגביר את הסיכון שהנגע יהפוך לממאיר? תודה

01/06/2015 | 20:47 | מאת: פרופ' שלמה שניבאום

לגלית שלום RADIAL SCAR היא תשובה המומלצת להוצאה כירורגית בשל החשש מממצא לידו .במידה ותשובת הביופסיה הכירורגית זהה אין צורך בשום טיפול לא ידוע על קשר לטיפולי פוריות אך הריון מלא יאפשר מעקב עם ממוגרפיה או MRI ולכן המלצתי בכל מקרה ביופסיה כירורגית בברכה

01/06/2015 | 20:58 | מאת: פרופ' שלמה שניבאום

לגלית שלום הממשפט הנכון הריון לא יאפשר מעקב עם ממוגרפיה או MRI

מנהל פורום סרטן השד