גוש שפיר בשד

דיון מתוך פורום  סרטן השד

27/05/2015 | 17:55 | מאת: קרן

אשתקד בצעתי בדיקת US לשד נמצא גוש 0.4 סמ barids 3. בוצע ביופסיה והתוצאה תקינה. בדיקה חוזרת מהשנה באותו מקום רק שהפעם 0.5 סמ ונרשם barids 2.מוגדר, היפואקוגני, נדגם בטרוקט והוגדר כשפיר האם לאור העובדה שאשתקד הוצא חלק בביופסיה הגוש לא אמור היה להצטמק? והאם נדרשת התערבות כיררוגית

28/05/2015 | 07:07 | מאת: פרופ' משה שבתאי

שלום רב. הגוש שנדגם נמצא כשפיר ועל כן אין צורך להסירו. המונח BIRADS השתנה כיון שהגוש אמנם שפיר. ביופסית מחט מגוש אינה מקטינה משמעותית את גודלו. עלייך להישאר במעקב אצל כירורג השד שלך בברכה

מנהל פורום סרטן השד