נשאית BRCA1

דיון מתוך פורום  סרטן השד

25/05/2015 | 13:24 | מאת: אורית

שלום אני נשאית brca1 . לפני כארבע וחצי שנה התגלה אצלי סרטן שחלות בשלב הראשוני נותחתי ועברתי כימותרפיה. כיום אני במעקב שגרתי. האם עצם הוצאת השחלות והרחם מקטינים את הסיכון הקיים אצל נשאיות לפתח סרטן השד או שעדיין הסכוי נשאר גבוה יותר מאצל שאר הנשים ללא הגן. האם מומלץ לעבור כריתת שד מניעתית. תודה

25/05/2015 | 21:52 | מאת: פרופ' אילן כהן

באופן כללי כריתה מונעת של השחלות בגיל צעיר מקטינה הסיכון להופעת סרטן השד - אצל כלל אוכלוסיית הנשים. למיטב ידיעתי, אין מידע ספציפי על כך אצל נשים נשאיות של BRCA.

25/05/2015 | 21:53 | מאת: פרופ' אילן כהן

לגבי כריתת מונעת של השדיים יש להתייעץ עם אונקולוג.

מנהל פורום סרטן השד