העמסת סוכר בהריון לאחר סרטן שד

דיון מתוך פורום  סרטן השד

26/04/2015 | 23:48 | מאת: לינדה

שלום רב, לפני כ-12 שנים חליתי בסרטן שד, כחלק מהטיפול, נלקחו לבדיקה בלוטות לימפה ביד שמאל, אם אני לא טועה כ- 10 בלוטות. הוסבר לי שכשלוקחים לי דם, לא לקחת ביד שמאל - היד שנפגעה. כיום אני בהריון, בשבוע 27, בדיקת הסוכר 50מג יצאה לא תקינה ושלחו אותי להעמסת סוכר של 3 שעות. המשמעות היא 4 בדיקות דם כל שעה עגולה... היות ואני לא יכולה לתת דם מיד שמאל, ויש לי רק את יד ימין ביקשתי מהאחות במרפאה לשמור לי ווריד פתוח למשך זמן הבדיקה - אך נעניתי בשלילה. השאלה שלי היא: האם הפתרון של לשמור לי וריד פתוח למשך הבדיקה הוא הנכון עבורי? איך אפשר להשיג אישור לכך... ולמה לא מאפשרים זאת בקופות חולים? אודה לכם על תשובתכם...

29/04/2015 | 21:38 | מאת: פרופ' גיל בר-סלע

לינדה שלום 1. איני יודע למה האחות בקופת חולים לא רצתה לשמור לך וריד פתוח- אני לא רואה עם זה בעיה 2. האיסור לליקחת דם מיד שמאל הנו איסור יחסי עקב הסיכון המוגבר לזיהום שיגרום לבצקת- אך בכל זאת מדובר בסיכון מאד נמוך ואם חייבים בודאי שניתן לקחת בדיקות גם מהיד בצד המנותח

מנהל פורום סרטן השד