אבחנה - סרטן השד

דיון מתוך פורום  סרטן השד

20/04/2015 | 09:16 | מאת: אמירה

שלום רב, לאחר סדרת בדיקות התבשרתי בשבוע שעבר שחליתי בסרטן השד. רופא המשפחה הפנה אותי להמשך טיפול בבית חולים ציבורי. לדבריו מדובר בתהליך של ניתוח והקרנות. מתוך קריאת דוח ההיסטולוגיה ולאחר שקראתי קצת באינטרנט על המחלה והמדדים הלכתי קצת לאיבוד מכיוון שיש נתונים שסותרים את עצמם. דוח היסטולוגיה: חומר לבדיקה - שד שמאל שער 6 ממצא ציסטי עם חומר סמיך 2 Birads 3 תיאור מיקרוסקופי ואבחנה: Cores of LT breast involved by Infiltrating Duct Carcinoma grade 2-3 Receptors to follow. מקריאה באינטרנט Birads 3 מראה שמדובר בגידול שפיר בעוד ש IDC 2-3 מראה שמדובר בגידול סרטני עם התפשטות בינונית. כמו כן כתוב ש Infiltrating הינו סוד של סרטן פולשני. אודה על תגובתכם. אמירה

20/04/2015 | 12:18 | מאת: אנה גולדברט

אמירה היקרה שלום, שלחתי את שאלתך לאחד היועצים ואני מקווה לתשובתו בהקדם. ימי אבחון הם ימים מורכבים מאוד ואני מקווה שיש מסביבך אנשים שעוזרים לך לעבור תוקפה לא פשוטה זו. באם תרצי, עמותת "אחת מתשע" מעמידה לרשותך מגוון רחב של אפשרויות תמיכה ביניהם גם שיחה עם אישה שעברה התמודדות דומה. באם תרצי, את מוזמנת לפנות לרכזת התמיכה שלנו בעמותה יעל יגור בטל 036021717. כולנו כאן בשבילך, אנה

20/04/2015 | 16:55 | מאת: פרופ' גיל בר-סלע

אמירה שלום מדובר בגידול סרטני. מדד ה-BIRADS בא להעריך את דרגת הסיכון לצורך החלטה על ביופסיה. כיוון שבוצעה ביופסיה אנו יודעים שמדובר בגידול. מומלץ במקביל לכירורגיה ולפני הניתוח להגיע לאונקולוגיה על מנת לקבל את כל מכלול השיקולים. בכל מקרה אם מדובר בגידול קטן בדרך כלל לאחר בירור, הצעד הראשון יהיה ניתוח

מנהל פורום סרטן השד