אשמח לתשובה לשאלה ששאלתי ב - 2.4

דיון מתוך פורום  סרטן השד

14/04/2015 | 09:15 | מאת: סיון

הנ"ל ידוע גם כ - קרצינוסרקומה. זהו גידול אלים עם פרוגנוזה לא טובה. מדווחים מקרים שהוא התפתח כתוצאה מלקיחת טמוקסיפן כטיפול משלים לסרטן שד. השאלה שאני שואלת היא: האם ההמלצה העכשווית להאריך טיפול בטמוקסיפן ל-10 שנים לקחה בחשבון את הסיכון שהארכת זמן זו עלולה אף להגדיל את מספר המקרים הנ"ל?

17/04/2015 | 22:08 | מאת: אנה גולדברט

סיוון היקרה שלום, ראיתי את שאלתך ושלחתי אותה שוב לאחד היועצים. שבת שלום, אנה

18/04/2015 | 21:08 | מאת: ד"ר מירב בן-דוד

שלום ושבוע טוב, אכן נלקח בחשבון שטמוקסיפן מעלה את הסיכון לממאירות ברחם, ולכן, לפני כל החלטה חייבים לנהל דיון עם האישה על היתרונות והחסרונות בהארכת הטיפול. לרוב אנחנו ממשיכם את הטיפול או משלבים אותו בתרופה נוספת שאינה מעלה את הסיכון. בכל מקרה, הסיכון לממאירות הרחם גם עם טמוקסיפן נמוך מאד!!!! מירב ו דוד

מנהל פורום סרטן השד